• Quamatel vagy Noacid?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Gyomorégés és hasi inkomfort érzés miatt felkerestem a napokban egy gasztroenterológus szakorvost, aki panaszaim meghallgatása, friss ultrahang- és laboreredményem megtekintése, valamint megvizsgálásom után (endoszkópos kontrollt nem tartott indokoltnak) panaszaim okának 2009-ben diagnosztizált reflux-betegségem kiújulását véleményezte és egyelőre 2x40 mg Quamatel egy hónapig tartó szedését, azt követően pedig fokozatos csökkentését írta elő. Ambuláns lapomat másnap elvittem háziorvosomnak, aki viszont Quamatel helyett általa modernebbnek, hatásosabbnak tartott protonpumpa gátlót, Noacidot írt fel. Ebből fakad a dilemmám, nem tudom, melyikükre hallgassak. Ön szerint a Quamatelt vagy a Noacidot érdemes szedni ilyen esetben? Köszönettel, Gergely

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A Noacid valóban újabb és erősebb savcsökkentő hatású szer. A kérdés az, szükséges-e az erősebb szer használata, ennek eldöntését pedig én a szakorvos kollégára bíznám (léteznek step up és sted down jellegű terápia verziók is).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. szeptember 06., 20:40; Megválaszolva: 2017. szeptember 06., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: