• Gyomorpanasz/Gasztitisz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Már volt kedves nekem válaszolni párszor. Márciusban volt gyomorvérzésem, 2 mélyen kivályt hátsófali forest 2C nyombélfekélyem van a szövettan szerint akut és krónikus gasztritisz intesztinális metapláziával helikobakter +. Május végén a helikobakterem negatív lett az kezelés után. 12 hétig szedtem 80mg controlocot és 2 fajta antibiotikumot 14 napig. 2 hete súlyos gyomorszáji és jobb oldali fájdalmaim vannak, evés után a gyomorszájam majd kiszakad, és egész nap szélgörcseim vannak szorít a mellkasom, jobb oldali vesém, néha a hólyagom. Március óta senki nem vizsgált meg ma is voltam gasztroenterológián azt mondták majd két hét múlva jöjjek vissza talán akkor megnéz valaki és szedjek addig 40mg controlocot nehogy perforáljak. Vettek vért és ajánlották készítessek valahol egy hasi ultrahangot mert szerintük más bajom vam. Epém már 2011 óta nincs diétázom kb vízben főtt krumpli, rizs csirkemell alma és banán az étrendem. nem iszom alkoholt, kávét tejjel alkalomszerűen napi egyet és nem dohányzom. Annyira félek hogy valamit nem vettek észre az endoszkópián és gyomorrákom van hogy a torkom elszorul nyelési nehézségeim vannak, rivotrilt szedek este reggel. Március óta ez a második alkalom hogy fájdalmam van, áprilisban volt egy hétig de messze nem ilyen intenzitású. Most meghaladja a vérzéskor érzetteket. Ön mit javasol mi lehet ez? hívjak a következő görcsnél mentőt és akkor valaki megvizsgál, a Semmelweis egyetemen ezt javasolták vagy csak szeptemberben tudnak fogadni? leghamarabb valaki augusztus hetedikén fogadni a jános kórházban de nem biztos hogy megvizsgál akkor sem, most sem vizsgáltak meg hozzám sem értek csak meghalgattak és elküldtek. Köszönöm, Hajni

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Rosszindulatú folyamat miatt nem kellene aggódnia, az egyértelműen diagnosztizálható az endoscopos vizsgálat során. A panaszok miatt, illetve megnyugtatása végett érdemes lehet egy kontroll vizsgálatot végeztetni. A savcsökkentő mellett újabb fekély illetve fekély-szövődmény (vérzés, perforatio) kialakulása igen valószínűtlen. A panaszok alapján inkább reflux-betegség, esetleg irritabilis bél szindróma lehet a háttérben (a puffadás, jobb bordaív alatti fájdalom hátterében). Javaslom, használja a Controloc-ot, valamint probiotikumot (legalább 1 hónapig, akár kombináltan is), illetve Duspatalin tabletta használata is kipróbálható. Nagyon fontos még a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása valamint a levegőnyelés kerülése (lassú, nyugodt evés-ivás-beszéd).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. július 28., 13:28; Megválaszolva: 2017. július 28., 19:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó