• Csontritkulás romlása - folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A BMD értékeim 4,5 éve -- 1,5 éve -- most: L2: 0.7714 -- 0.7568 -- 0.7911 L3: 0.7895 -- 0.8055 -- 0.8249 L4: 0.8198 -- 0.8278 -- 0.8756 Fem Neck: 0.6865 -- 0.6398 -- 0.5806 Troch: 0.5332 -- 0.4912 -- 0.5271 Wards Tri: 0.4929 -- 0.5401 -- 0.4099 Gondolom, hogy az L-ek a csigolyákat jelentik. A másik három melyik részem? Mi lehet az oka, hogy amíg nem szedtem gyógyszert, a Wards-nál nőtt a sűrűség, miután szedek Calcisedront, azóta nagyon csökkent? Köszönettel Éva

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt KÉrdező! Igen az L az ágyéki csigolyákat jelenti. A másik három a combcsont bizonyos részei, a wards pont a leggyengébb rész, ahol a legkisebb szokott lenni a csontsűrűség. Valószínű nem elég hatékony az Ön esetében a gyógyszer, meg lehet ilyen esetben próbálni más hatásmechanizmusút, vagy vénás készítményt, mely esetleg hatékonyabb!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 11:49; Megválaszolva: 2011. október 06., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: