• Gyógyítható e csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        -3.2 értéket állapítottak meg a szűrésen gyógyítható-e vagy megállítható a folyamat? Milyen gyógymódot javasol? Eddig nem szedtem semmilyen gyógyszert, soha nem iszom alkoholt és nem is dohányzom.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt KÉrdező! Alapavető a kálcium és D-vitamin megfeleleő mennyiségű bevitele részben a táplálékkal, vagy szükség esetén gyógyszer formájában is kell pótolni. Emellett reumatológus írhat Önnek még olyan gyógyszert a csontritkulására, mely gátolja a csontbontó sejtek működését. A torna, rendszeres kocogás is nagyopn fontos a csontépítés serkentése révén. Ezek a legfontosabbak, amelyekkel a csontritkulás megállítható, és a csontsűrűség egyúttal növelhető is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. május 12., 11:15; Megválaszolva: 2011. május 14., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Sedron75mg szedése után egy héttel Béta Crosslaps teszt értékem 169pg/ml (referencia érték 16-584) Mennyire kockázatos egy elhalt és fájdalmas fog eltávolítása,illetve kb mennyi idő eltelte után lesz kevésbé...