• Csontritkulás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném tudni mit jelent a gerinc rtg. leletemen a "mérsékelten poroticus csontszerkezet " Köszönettel.Dundus35

        Dr. Laki András válasza a csontritkulás témában

        Kedves Kérdező ! A röntgenfelvételen a csigolyák csontszerkezetét valószínűleg az átlagosnál áttűnőbbnek látta a leletező orvos, ebből következtetett a mérsékelt csontritkulásra. Annak megállapítására, hogy valóban van-e csontritkulása és ha igen, az pontosan milyen fokú, a csigolyák osteodenzitometriás (ODM) vizsgálata szükséges, különösen abban az esetben, ha Önnek valamilyen rizikófaktora is van a csontritkulásra. Az ODM vizsgálatra reumatológus adhat beutalót. Beszélje meg a dolgot háziorvosával.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2011. április 08., 13:54; Megválaszolva: 2011. április 11., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Sedron75mg szedése után egy héttel Béta Crosslaps teszt értékem 169pg/ml (referencia érték 16-584) Mennyire kockázatos egy elhalt és fájdalmas fog eltávolítása,illetve kb mennyi idő eltelte után lesz kevésbé...