• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 43 éves nő vagyok, és most kaptam Aclasta infúziót a csontritkulásomra. 1000mg kalciumot szedek naponta. Tornázom is rendszeresen. Főleg taposógépet használok. Szeretném tudni, hogy milyen jellegű gyakorlatokat végezzek, hogy beinduljon a csontépülés? És még az is szeretném tudni, hogy van e esélyem ebben a korban arra, hogy visszaálljon az eredeti csontsűrűségem? Köszönettel: V.A.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt KÉrdező! A tornagyakorlatok közül ajánlják az egyensúlymegtartást elősegítő gyakolatokat, valamint a napi rendszeres sétálás, gyaloglást, esetleg kocogást. Ennek során keltett rezgések a csontozatot fokozott csontépítésre késztetik. Mindenképpen van esély arra, hogy visszaálljon a csontsűrűség, de ez attól is függ, hogy milyen mértzékű jelenleg a csontritkulása.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. február 15., 07:24; Megválaszolva: 2011. február 19., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: