• Vigantol csecsemőnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem az lenne, hogy 3,5 hónapos babaámnál okozhat-e túladagolást, hogy kb. 7 héten keresztül napi 2 vigantol cseppet kapott. Az első pár hétben a szájába cseppentettem a vigantolt (1 cseppet), de a védőnőm azt mondta, hogy úgy nem szívódik fel, ezért anyatejjel adjam kanállal, és mivel ennyi idő kimardt, ezért adjak onnantól 2 cseppet. Most olvastam utána, hogy túladagolás is veszélyes lehet. Egyébként egészséges baba, jól fejlődik (majdnem 6 kiló, 61 cm) nem indokolná más a 2 cseppet. Honnan tudhatom, hogy biztos nem adagoltam-e túl? A kutacsát kell-e figyelni? Kicsit sokat pisil mostanában, de más tünetet a tájékoztatóban leírt túladagolási tünetekből nem tapasztaltam, de nagyon aggódom. Előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a D-vitamin témában

        Kedves Kérdező! Semmi probléma nem lesz, 7 napig adva plusz egy csepp nem okoz gondot.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 21., 21:12; Megválaszolva: 2011. október 24., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Nagyon kimerültek vagyunk már mert 5hónapos kislányunk nem akar,vagy nem tud aludni... Óránként felkel éjszaka,cicil és úgy alszik vissza.A cicilés ilyenkor általában egy percig tart.Mellettünk alszik mert a kiságyban...