• Vízhólyag a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bőrgyógyászat!Édesapám 67éves,és már 2éve vízhólyagok nőnek a talpán.Ezek viszketnek majd idővel kipukkadnak,de begyógyulnak.Milyen okai,következményei lehetnek?Cs. László,Kecskemét

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyag, talp témában

        Kedves László!

        A leírás alapján felmerül dyshidrosis lehetősége, melyre jellemző a tenyér és a talp viszkető, mélyen ülő hólyagos bőrüneteinek a megjelenése. Ennek oka lehet egyrészt allergiás, de akár bakteriális vagy gombás szenzibilizáció is okozhatja. Javaslom bőrgyógyászati szakrendelés felkeresését, hiszen pontos diagnózist felállítani, és hatékony kezelést indítani csak fizikális vizsgálat után lehet. Addig is javasolt lenne jól szellőző lábbli és nedvszívó zokni viselése a lábizzadás elkerülése végett. 

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-10-17 14:54:02; Megválaszolva: 2009. október 17., 14:54

        Tudjon meg többet: hólyag, talp
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kisebb piros kiütések jeltentek meg a kezemen és a lábamon is, melyek rettentően viszkettek, a lábamon vizet tartalmazó hólyaggá alakultak. Elöször Fenistilt ajánlottak a gyógyszertárban ami nem használt, később Canastent...
        Tisztelt Doktor Nő! Tavaly nyár óta, folyamatosan afták jelennek meg a számban. Ha az egyik elmúlik, már jön a másik. Nagyon kellemetlen, nagyon nehezen megy tőle a nyelés, és a táplálkozás. Mindenféle öblögetőt kipróbáltam már, és...
        Tisztelt Doktornő! A kezemen, illetve a lábamon elszórva található több pont szerű kisebb bőrkiütés. Ezek már eléggé régóta ott vannak rajtam de nem figyeltem rájuk, viszont most egyre jobban idegesítenek. Nem viszketnek, nem fájnak. Mitől...
        Kedves Doktornő! Egy évek óta kísérő halvány rózsaszín, kissé száraz felületű, időnként viszkető folt volt a bal vádlimon. Két bőrgyógyásznál voltam, egyikük viszérre gondolt, másikuk gombás eredetű elváltozásra gyanakodott, de...
        Tisztelt Doktornő! A képen látható vöröses egő,fájó néhol hámhiányos terület kb. egy hete jelentkezett.Két hete még csak viszketett.Mára már nehezen tudok járni is, a dörzsöléstől.A combtő mindkét oldalán van és a végbélnyílásig...
        Tisztelt doktornő!2-3éve tapasztaltam először szex után érintésre fáj a fitymafékem.1-2nap után a fájdalom megszűnik.Az érintet terület halványan kifehéredik.Állandó partnerem van.Eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget majd...
        Tisztelt Doktor Nő! Az én problémám a következő lenne ami már nagyon nyugtalanít.A péniszemen pontosabban a makkon a húgycső nyílásnál megjelent egy apró barnás néha színtelen apró pötty ami nem lapos hanem érzékelhető is.El sem tudom...
        Tisztelt Doktornő! Arról szeretnék érdeklődni, hogy a Finestra 1 mg nevű gyógyszer, melynek hatóanyaga 1 mg finasteride, kapható-e Magyarországon, illetve felírható-e. Több gyógyszerrel foglalkozó portálon találtam meg egyéb információ...
        Tisztelt Edina, Jelenleg olyan helyen elek, ahol nem tudok orvoshoz fordulni a problemammal, ezert irok ide. 37 eves pasi vagyok, kb 11-12 eve nem hordok alsonadragot. Eddig nem volt semmi gond. Az elmult idoszakban felszaladt 5-6 kg, ami a comb belso...
        Üdvözlöm! Megjelent rengeteg apró, fehér-kicsit átlátszós pötty a fitymámon, de csak ott. Nagyon megijedtem utánakerestem és ezt...
        Tisztelt Válaszadó! Ez a bőrprobléma ami a képeken látszik, körülbelül 2-2,5 hónapja jelentkezett a péniszemen. Először csak egy foltban de már ahogy látszik, 2.(kisebb folt) helyen is kialakult. Igazából semmi problémám nincs vele...
        Üdvözlöm Fehér pöttyök / hólyagok vannak a barátom péniszén és a makkja is elég piros, ő nem érez semmi érzékemységet egyáltalán nem zavaró neki viszont nekem viszket alul és szintén piros lett a hüvelyem. Viszont sima 1x i tablettás...
        Tisztelt Doktornő! Kb egy hónapja vöröses,viszkető foltok jelentek meg a lágyékhajlatomban mindkét oldalon.A bőrgyógyászaton Erythema intertrigot állapítottak meg.Mycocyst 50mg tablettát,Castellani ecsetelőt és Elocom-Nizoral krémet kaptam.A...
        Tisztelt Doktornő! A mai napon vettem észre 1 érdekes dolgot a nemi szervem környékén. A képen látható barnás bőrredős foltról lenne szó(1. pont). Körül belül 1 éve találkoztam vele először, akkor még kisebb volt a terjedelme. Azóta...
        Az elmúlt három hónapban volt belső és külső aranyér műtétem.Controll vizsgálaton jeleztem, hogy hetente egyszer a Wc. papíron még látszik a vér nyoma. A Dr. Úr azt mondta, hogy jelenleg nincs aranyér ami okozhatná, viszont pszoriázisos a...
        Kedves Doktor Úr/Nő! 5 hónapja szedek Sotret-et, 4 hónapig napi 10 mg, 1 hónapja napi 20 mg-ot. Elkezdtem csináltatni egy nagyobb tetoválást az oldalamon, amiből egyelőre a körvonalak és kisebb területen satírozás is van. Nem volt begyulladva,...
        A péniszemen ilyen elváltozások jelentek meg mint amit feltötltöttem. Elő jön majd egy-két hét után elmúlik.A barátnőmön nem jöttek ki semmilyen tünetek,pedig nem használunk gumit.Kellemetlenül viszket. Korábban már diagnosztizáltak egy...
        Tisztelt Doktornő! A probléma amivel Önhöz fordulok a múlt évben tavasszal/nyáron kezdődött. A jobb lábszáramon vízhólyaghoz hasonló apró hólyagok jelentek meg, nem gennyes hanem vizes váladékkal telve, kifakadtak, sebesedtek, a sebek...
        2014 oktobereben született a kisbabam. Elso 6 ho kizaroloag anyatejes baba. 11 honapos kora ota havonta megjon a menzeszem. 15 honapos kora ota azaz 4 honapja, minden haviverzes elso 2 napjan piros viszketo pottyok jelennek meg a peniszen, ami el is mulik...
        Tisztelt Doktornő. A barátnőm arcán 3 hete megjelent egy azóta sem múló és azóta is növekvő viszkető duzzanat a fül mellett. Először arra gondoltunk hogy valami csípés lehet. Tudna róla nyilatkozni ? Készítettem a mobilommal egy...