• Vízhólyag a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bőrgyógyászat!Édesapám 67éves,és már 2éve vízhólyagok nőnek a talpán.Ezek viszketnek majd idővel kipukkadnak,de begyógyulnak.Milyen okai,következményei lehetnek?Cs. László,Kecskemét

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyag, talp témában

        Kedves László!

        A leírás alapján felmerül dyshidrosis lehetősége, melyre jellemző a tenyér és a talp viszkető, mélyen ülő hólyagos bőrüneteinek a megjelenése. Ennek oka lehet egyrészt allergiás, de akár bakteriális vagy gombás szenzibilizáció is okozhatja. Javaslom bőrgyógyászati szakrendelés felkeresését, hiszen pontos diagnózist felállítani, és hatékony kezelést indítani csak fizikális vizsgálat után lehet. Addig is javasolt lenne jól szellőző lábbli és nedvszívó zokni viselése a lábizzadás elkerülése végett. 

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-10-17 14:54:02; Megválaszolva: 2009. október 17., 14:54

        Tudjon meg többet: hólyag, talp

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Körülbelül 3 eve jelent meg a belső combomon egy pici szemölcs. Barna színű, pici vízcsepp formájú vékony bőrdarabka. Eddig semmi baj nem volt vele azon kívül hogy esztetikailag zavart es tervezem mar egy ideje az eltávolítasát. Most azonban...
        Üdvözlöm! Nyáron tapasztaltam először, kis piros foltokat a melleim alatt.A nyári hőségre való tekintettel gondoltam az izzadság okozta kipállásra, el is mentem akkor a háziorvosomhoz, aki megerősített ebben, és azt tanácsolta, hogy tartsam...
        Tisztelt Doktor Nő! A következő probléma kapcsán szeretném a segítségét kérni. Kb. fél éve kezdődtek el a következő panaszaim. A péniszemen apró kis piros foltok kezdtek megjelenni. Ezek elsősorban a merevedés állapotában látszanak,...
        Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy a bal alkaromnál 3 májfolt szerű folt van amelyik egyiken mintha kicsit kintebb tülemkedik.Nem viszket meg semmi . Őn szerint ez bőrbetegség? Mellékelem is képként. Köszönettel: Róbert
        Tisztelt Doktornő! Egy hete (szombaton) a kozmetikusom befestette a szemöldökömet. Hetfőn már nagyon viszketett, keddre bepirosodott és égő érzésem volt, szerdán már elkezdett megdagadni a szemöldököm és mintha hólyagok keletkeztek volna...
        Tisztelt Doktornő! Ezen a héten jelentkezett az a tünet, hogy arcmosás után az arcbőröm hámlani kezd nagyon erősen. Először arra gyanakodtam, hogy esetleg szappan/arcmosó irritálja, de a tünetek már akkor is jelentkeznek, ha csak tiszta víz...
        Kedves Doktornő! Kedden vettèk le az anyajegyemet az orrom alatt sebészi kimetszèssel.Màra pèntekre nagyon megfàztam ès folyik az orrom ès kètsègbe vagyok esve mert nagyon nehezen tudom kifújni az orromat ès akaratlanul is ràfolyik ès fèlek...
        Kb. 10 éve van pikkelysömöröm, és kis hullámvölgyekkel tarkítva folyamatosan egyre nagyobb területen terjed/t el. Egy ideig csak fejbőrön volt, arra skin-cap-et használtam, de aztán ahogy átterjedt a más részekre is, diprosalic kenőcsöt...
        Tisztelt Doktornő! Páromnak van problémája, ami a péniszén jelenik meg. Észrevettük, hogy egy ideje önkielégítés, illetve szex után idővel egy-két helyen piros foltok jelennek meg, amik viszketnek neki (a makkon és a bőr részén is...
        Kedves Doktornő! Gyakran előfordul, hogy kipirosodik nagyon az arcom, elkezd égni, kicsit mintha homályosabban látnék, és megemelkedik a pulzusom. A magas pulzusom miatt voltam már kardiológián, pajzsmirigyvizsgálaton, a leleltek negatívak...
        Tisztelt Doktornő! Kis korom óta atópiás ekcémám van. A tüneteket mindig sikerült csillapítani különböző szteroidos kenőcsökkel, de az utóbbi időben kb: 1 éve a fellángolás nagyon erős, sőt apró foltok jelentek meg egész testemen...
        Kedves Edina! 25%os szaliciles kremmel hamlasztom a sarokboromet mar napok ota. A keszitmeny nagyon hatasos, viszont megfigyeltem, hogy 8 honapos kislanyom szemeremdombja nagyon kipirosodott. Lehetseges, hogy atjutott az o szervezetebe, vagy nem kell...
        Üdvözlöm Önöket! Az lenne a problémám hogy nagyon régóta küzdök már a gombás megbetegedéssel. Kezdetben még csak a lábamon volt a lábujjaim között, de idővel ez már átterjedt a lábkörmeimre illetve a lágyék hajlatomba. Nagyon nagyon...
        Tisztelt Doktornő! Párom kb. 2 hete viszket. Eddig nem voltak kiütései de mostanra észre vettük hogy a sok vakarászás miatt piros, sebes és kiütéses lett. Főleg éjjel jön rá a viszketés. 2 hetente cserélek ágyneműt is. Calciumot iszik de...
        Tisztelt Doktornő! Körülbelül 4,5 hónapja tart az isotretinoin-kúrám, most kezdett el javulni az arcom állapota, bár a hátam még mindig nagy csúnya. Elvileg már csak márciusban kéne szednem, mert fél éves a kúra, viszont a bőrgyógyász...
        Tisztelt Doktornő! Pár hónapja nagyon elnyomta egy új cipő mindkét nagylábujjam körmét. Elsötétült, kicsit fel is váltak, csatolt képeken látszik. Gomba telepedhetett meg a sérülés miatt a körmeimen? Nem viszket, nem fáj. Viszont, nem...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam arcán 8 hónapos korában egyik reggel találtunk egy piros csípés szerű dolgot. Különösebben nem kezeltük orvosi javaslatra, vártunk, hogy elmúljon. Most 1 éves és a csomó belül megmaradt, kívülről pedig eddig...
        Kedves Dr.Bodnár Edina, Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. kb. három hónapja érzem, hogy a hátamon, főként közép tájon, vízszintesen az egész hátam szélességében vándorolva néha érzékeny a bőröm. Először az egyik...
        Üdvözlöm! 2014 Októberében sebészetileg szikével kimetszettek 2 anyajegyet a hátamon. Nem volt vele probléma csak kiálltak és pont a melltartópánt vonalába estek. A szövettani eredményem is jó lett. Intradermalis naevus pigmentosus az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A képen látható piros foltok jelentek meg kb. 2 hónapja a makkomon, illetve bevörösödött a bőr is azon részen, amit csak akkor látni, ha hátrahúzom a bőrt a péniszemen. Kívülről teljesen egészségesnek tűnik. A...