• Vízhólyag a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bőrgyógyászat!Édesapám 67éves,és már 2éve vízhólyagok nőnek a talpán.Ezek viszketnek majd idővel kipukkadnak,de begyógyulnak.Milyen okai,következményei lehetnek?Cs. László,Kecskemét

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyag, talp témában

        Kedves László!

        A leírás alapján felmerül dyshidrosis lehetősége, melyre jellemző a tenyér és a talp viszkető, mélyen ülő hólyagos bőrüneteinek a megjelenése. Ennek oka lehet egyrészt allergiás, de akár bakteriális vagy gombás szenzibilizáció is okozhatja. Javaslom bőrgyógyászati szakrendelés felkeresését, hiszen pontos diagnózist felállítani, és hatékony kezelést indítani csak fizikális vizsgálat után lehet. Addig is javasolt lenne jól szellőző lábbli és nedvszívó zokni viselése a lábizzadás elkerülése végett. 

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-10-17 14:54:02; Megválaszolva: 2009. október 17., 14:54

        Tudjon meg többet: hólyag, talp
      • Kérdések és válaszok a témakörben: