• Jobb vádlin található vörös foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. két hete egyik nap észre vettem, hogy van valami a jobb vádlimon. Kellemetlen érzés miatt kezemmel körbesimítottam a lábszáram és kidudorodó részeket éreztem a bőrömön. Nem olyan érzés volt, mintha megcsípés miatt odakap az ember. 4 db vörös kör és félkör alakú, később viszkető foltokra lettem figyelmes. Kezdetben Bepanthen kenőccsel kenegettem esténként, lefekvés előtt, zuhanyzás után. Sajnos semmi javulást nem tapasztaltam, inkább pirosabb lett és jobban viszketett. Kozmetikus ismerősöm tanácsára Canesten 10mg/g krémmel kenegetem 5 napja, naponta 4-szer. Már nem viszket annyira és talán kezd halványodni. Korábban ilyesmit sosem tapasztaltam magamon, nem vagyok allergiás. Nagyon szeretném tudni hogy mi lehet ez és mi okozza, mivel nagyon szeretném, ha elmúlna és nem szeretném, ha még egyszer előfordulna.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Gomba témában

        Ha Canesten krémre halványodik a tünet, akkor valószínű, hogy gombás fertőzés okozza. Használja tovább a krémet legalább 4 hétig.


        Kérdés: 2017. április 20., 21:28; Megválaszolva: 2017. április 24., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: