• A fiam Wegener beteg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno, Szántó Antónia doktorno válaszai alapján gondolom hozzá fordulhatnék ezzel a szornyu betegséggel kapcsolatban. Egy éve kezdodott, kulfoldon diagnosztizálták. Azóta sok minden tortént, de ez a hely kevés arra, hogy mindent részletesen leírjak. Harmadszor próbálkozunk a steroid csokkentéssel, de most is sikertelenul. Megint vissza kell emelni az adagot. Mindig 16 mg medrolnál állunk meg és támad újra a WG. Egyéb gyógymódok, alternatív megoldások érdekelnénk. A medrol mellékhatásainak csokkentésérol szeretnék hallani jó tanácsot. A steroid mellett 150 mg/nap immurant is szedni kell, miután augusztusban megvolt a 6. ciklofosfamid intravénás adag. Tudnak-e nekunk tanácsot adni?

        Dr. Szántó Antónia válasza a wegener témában

        Kedves Kérdező, Sajnos a Wegener ilyen. Különösen az elején gyakori a visszaesés. Lehet még más gyógyszerhez nyúlni, ha az Imuran mellett visszaesik. Ezek egy része könnyen elérhető, más része egyedi méltányossággal igényelhető. Ettől többet csak akkor mondhatok, ha láttam a részletes leleteket és a beteget is. A DE OEC III. Belklinika Új beteg szakrendelésén kérhetnek időpontot, szívesen megnézem a fiát.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. január 16., 11:15; Megválaszolva: 2011. január 20., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: