• Asthma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webdoktor! 2010.10.01-én elmentem tüdőgyógyászatba,mert egy egészségnapon nem volt jó a fújásom,a doktor úr megállapította,hogy kezdődő asthmám van.FVC itt 3.19 volt alvescot kaptam.2011.05.02.-én mentem vissza kontrollra itt az FVC szint 2,59 volt kaptam fostert.2011.05.30 ismét kontroll FVC szint 2,68 maradt a foster reggel este két puff és kaptam singulair gyógyszert.2011.06.28 kontroll FVCszint 3,27 maradt a foster és a singulair..2011.07.28. kontroll itt nincs meg az FVC szint adata. maradt a foster és a singulair.2011.08.29 FVC szint 2,66 maradt a singulair,foster és kaptam ventolint. Mitévő legyek,hova tovább,hogy javuljon az állapotom?Nem tudok semmit sportolni ,mert fulladok. Köszönöm válaszukat

        Dr. Kardos Tamás válasza a asztma témában

        Sajnos vannak az asthmának olyan esetei, hogy a terhelhetőség nem tér vissza a kiindulási állapotra. Ha a jelenlegi gyógyszerelés mellett nem javul az állapot, megpróbálható más kombinált készítmény, azonban ritkán lehet csak azt látni, hogy a beteg csak egyfajta szertől van jobban, míg a többi mellett panaszos, tekintettel arra, hogy a szerek hatásmechanizmusa nagyon hasonló. Ahhoz, hogy pontos kezelési tervet lehessen felállítani, minden adatot és paramétert, valamint a panaszok változását is ismerni kellene, ezért azt javaslom, hogy beszéljen a kezelőorvosával az esetleges további lehetőségek (gyógyszerváltás, légzőtorna, inhalálás) miatt.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 20:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 06:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...