• Asztmás vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.!

        A kisfiam 5 éves,nagyon sokat volt beteg,mindig légzőszervi megbetegedése volt.Volt,hogy befulladt hajnalban eddig kb:3-4.5 éves koráig 3-szor.Elmentünk magánúton gyerektüdőgyógyászhoz,aki allergiavizsgálatott csinált,de nem allergiás semmire.Azt mondja,hogy a kisfiam nem asztmás de felírta a Singulair mini 4mg-os szemes gyógyszert amitből naponta 1 szemet kell adni,és ez már 1 éve így megy.Azóta nem fulladt be,igaz nem is volt olyan sokat beteg.A gyerekorvosunk(aki pulmunológus is) mindig asztmásnak állítja be a gyereket a Singulair miatt,mert nem érti,hogyha nem asztmás,akkor miért szedi a singulairt!!??Tudom,hogy a Singulair a tüdő hörgőit tágítja ki,de,ha nem asztmás akkor miért kell neki? nem fog a szervezete hozzászokni a gyógyszerhez?A gyerek jár focizni,de ott se sípol  a tüdeje ha fut,edz!

        Köszönöm előre is a válaszait!!

        WEBBeteg szakértő válasza a asztma témában

        Tisztelt  Érdeklődő !

        A  klinikum, és  a  jó  gyógyszerválasz  alapján  a  kis  beteget asthmasnak kell  tekintenünk.

         



        Kérdés: 2010-05-22 16:15:21; Megválaszolva: 2010. május 22., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: