• Mennyi ideig inhaláljunk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Két gyermekem asztmás 3és4évesek.Singulaer minit és Flixotidet kapnak naponta,ha szükséges Ventolynozom is őket.Ha nem használ Rektodelt kúpot kapnak.Felírtak Beroduált amivel inhalálnunk kell még a kúp előtt.Mennyi ideig használjuk a Beroduálos inhalálást a gyógyszerek mellett ha nem kell kúpot adnom?Ezt több hétig is csinálhatjuk ha szükséges?Mert azt mondta a pulmonológus csak végső esetben kapjanak kúpot.Ha nem használ a kúp akkor kórház a vége.. Válaszát várom! Köszönettel Rotter Ágnes

        Dr. Kardos Tamás válasza a asztma, inhalálás témában

        Az inhalálást nyugodtan lehet használni akár hónapokon keresztül is, ha szükséges, mert lazítja a légúti váladékot, valamint hörgőtágító hatása is van. Ha nincsenek panaszok, a Berodual helyett meg lehet próbálni Salvus vízzel inhalálni 1-2 hétig, majd ha nincsenek tünetek, abba lehet hagyni, ha a gyerekeknek nagyon kellemetlen. Ha nem kellemetlen, akkor akár folyamatosan is lehet használni a fent említett hatások miatt. Ha pedig a betegnek az asthmás panaszok mellett hurutos panaszok is vannak, akkor különösen ajánlott.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. december 17., 14:49; Megválaszolva: 2011. december 20., 07:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: