• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Olyan problémám van,hogy kb. 1,5 hónapja kiütés szerű valamik jöttek ki rajtam. Apró pattanás szerűen kezdődik, nagyon viszket, majd később sebes és váladékos. Nagyon nehezen múlik el. Az orvosom szerint bakteriális fertőzés, kaptam rá kenőcsöt,de nem múlik el, sőt, egyre több jön rám. Fogamzásgátló tablettát szedek 2 hónapja, és olvastam a betegtájékoztatón,hogy a bevonata tartalmaz vörös, sárga, és fekete vas-oxidot. A kérdésem az lenne,hogy okozhatja-e a fog.gátló gyógyszer ezeket a kiütéseket, mert nekem fémallergiám van, de nem tudom pontosan,hogy milyen fémre?! Várom válaszát,és javaslatát. Köszönettel: Pillangó09

        Dr. Csáki Csilla válasza a fémallergia témában

        Kedves Kérdező! Valószínű, hogy valamilyen kontakt allergia okozza a kiütéseket. De lehet a tabletta színezéke, bevonata is a háttérben. Javaslom, menjen el bőrgyógyászhoz vagy allergológushoz, végeztessen el egy teljes epicután bőrpróbát, hogy pontosan kiderüljön, mire allergiás. A tablettát meg le lehetne cserélni másikkal, ha gyanús, hogy ez okozza! A viszkető kiütések felülfertőződhetnek baktériumokkal, de attól még lehet allergia a kiváltó ok, pláne, ha már tudjuk, hogy fémallergiás! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 15:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 27., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: