Makaróni olasz módon

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 24 dkg parajkrém
  • vagy 40 dkg paraj
  • 10 dkg gépsonka
  • 20 dkg makaróni
  • 2 dkg margarin
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl 1,5%-os tej
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A makarónit forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A margarinból, lisztből és tejből besamelmártást készítünk úgy, hogy a margarint a liszttel habzásig hevítjük. A tűzről levéve hozzáöntjük a tejet, simára keverjük és sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott gépsonkát, a reszelt sajt felét, a parajt és sóval, borssal ízesítjük. A makarónit a spenótos masszával rétegezve hőálló üvegtálba tesszük. Tetejét a reszelt sajt másik felével megszórjuk és az előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Csudajó spenót

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes

Sütőben sült lecsó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Karfiol korianderes öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: