Sütőben sült lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80-80 dkg zöldpaprika és paradicsom
  • 50 dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 18 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 pár virsli
  • 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és meghintjük pirospaprikával. Beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát és sóval, borssal ízesítjük. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és a virslit is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk a lecsó levével. Az aljára egy sor burgonyaszeletet, arra egy sor lecsót és pár szelet virslit teszünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel és forró sütőben 30 percig sütjük. Nagyobb kockákra vágva, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Kakukkfüves édesburgonya

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrógombóc spenótágyon

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Zöldséges marhahús

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: