Csudajó spenót

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött spenótpüré (általában 40 dkg)
  • 1 friss félkilós
  • félbarna kenyér 1/3 része
  • 3 dl tej
  • fehérbors
  • reszelt szerecsendió
  • reszelt citromhéj
  • csipet cukor
  • tojás

Elkészítés:

Egy vízzel kiöblített edényben felteszem a fagyott spenótot kis lángon, fedő alatt felolvasztani. A tejet egy bögrében a mikróban felforrósítom. A kenyeret felszeletelem és a belét egy tálba tépkedem. A kenyér héjának egyben kell maradnia. A kenyérbélre rászórom a fűszereket és a forró tejet ráöntöm. Villával vagy krumplitörővel egyenletesre tapicskolom. Lehet turmixgépben is elkeverni, de nem érdemes, mert a friss kenyér gyorsan szétolvad a forró tejben. Ekkorra kb. felengedett már a spenót, hozzáöntöm a kenyérbelet és jól elkeverem. Ekkor felforralom, nem kell hosszan főzni, elég ha egyet rottyan. A kenyérhéjakat gyengén kivajazott (olajozott) vagy teflon serpenyőben tűzre teszem és mindegyikbe beleütök 1 tojást. Gerezdekre vágott, sós vízben főtt pár szem krumpli és a kenyérhéjas tojás a feltét. Krumpli helyett főtt sárgarépával is lehet adni.

Hasonló receptek

Bami goreng

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrógombóc spenótágyon

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Borjúérmék spárgával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: