Spenótsaláta főtt tojással

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 g friss spenót
  • 4 tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • borecet
  • saláta olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csipet cukor

Elkészítés:

A friss spenótot két-három lében megmosunk, megtisztítunk, kézzel apróra tépegetjük. A 4 tojást keményre főzünk, kihűlés után lereszeljük (vagy apró kockákra vágjuk) és a spenótra hintjük. Egy kis fej lilahagymát apróra vágva szintén ráhintjük, majd enyhén összekeverjük és hűlni hűtőbe tesszük. Öntetet készítünk borecettel, salátaolajjal, két evőkanál mustárral, egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal és egy csipet porcukorral. Tálalás előtt öntjük rá az öntetet, puhán összekeverjük.

Hasonló receptek

Joghurtos spenótsaláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Görög saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Frissítő saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: