Joghurtos spenótsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss spenót
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi cukor
  • 1/2 citrom
  • 1 késhegynyi bors
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 2-3 mentalevél

Elkészítés:

A megmosott spenót vastag szárát eltávolítom. A leveleket konyharuhába teszem és leitatom róluk a vizet. A finomra összevágott hagymából, joghurtból, olajból, fokhagymából habosra felvert öntetet készítek. Ezt cukorral, citromlével, borssal, sóval, finomra összevágott petrezselyemzölddel és friss mentalevéllel ízesítem. A spenótleveleket leöntöm az öntettel, lazán összekeverem, majd a hűtőbe teszem. Jól lehűtve tálalom.

Hasonló receptek

Vegyes saláta ruccolás öntettel

Saláta, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Capellini saláta

Saláta, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: