Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Hozzávalók:
- 20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (vagy laskagomba)
- 1 édes zöldpaprka (bátrabbak csípőset is használhatnak)
- kis olaj
- valamilyen grill típusú fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1/2 evőkanál szezámmag (elhagyható)
- 1/2 evőkanál lenmag (elhagyható)
Elkészítés:
A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora
Hasonló receptek
Csőben sült kelvirág
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségropogós
Vegetáriánus, Közepes
Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsommal rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes