Paradicsommal rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl olaj
  • a sütéshez
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és meleg sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Paneer Korma

Vegetáriánus , Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: