Csőben sült kelvirág

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelvirág
  • kevés só
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • kevés őrölt bors
  • 1 kis csomag petrezselyemzöld

Elkészítés:

A karfiolt sós-ételízesítős vízben félig megfőzzük. A tejfölbe beletesszük az evőkanál lisztet, 1 tojást, sót, borsot, ételízesítőt és a petrezselyemzöldet és a sajtnak felét lereszelve. A megfőtt karfiolt tűzálló tálba egészbe beletesszük. A tejfölbe elkevert ízesítőket ráöntjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőben rózsaszínre sütjük.

Hasonló receptek

Halas tészta kollégium módra (görög salátával)

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Píritott zöldségek rizzsel

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: