Túl szoros volt a gipsz - amputálás lett a vége

Független Hírügynökség
megjelent:

Le kellett vágni egy nyugdíjas férfi lábát Angliában, miután napokig hiába panaszkodott, hogy túl szoros a gipsze - közölte szerdán a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A nyolcvan éves férfi lába elhalt a rosszul felrakott gipszkötésben.

A nyolcvan éves Tom Talks azt mondta, egy héten át minden nap elment a kórházba, és könyörgött, hogy vegyék le lábáról a gipszet, mert nem tudja elviselni a fájdalmat. Minden alkalommal azt a választ kapta, hogy szedjen erősebb fájdalomcsillapítót - mondta a nyugdíjas férfi.

Végül kiderült, hogy a túl szoros gipsz miatt teljesen elhalt a lába, és térd fölött le kellett vágni, különben akár az a halálát okozhatta volna - mesélte a férfi. Talks eredetileg csak a jobb lábát törte el, kutyasétáltatás közben. Az amputáció miatt végül szívrohamot kapott és veseelégtelenséget is szenvedett. A férfi jelenleg is kórházban van.

A nyolcvan éves férfi azt mondta, azzal, hogy a történetet nyilvánosságra hozta, talán elkerülhető lesz, hogy ez még egyszer megtörténjen. Tom Talks unokája hivatalos panaszt nyújtott be az északnyugat-angliai Bury városban lévő kórház ellen a férfi nevében.

A kórházat üzemeltető alapítvány szóvivője megerősítette, hogy érkezett hozzájuk panasz Talks családjától. A hivatalos vizsgálat miatt azonban nem árulhatnak el további részleteket - mondta a szóvivő.

(FH)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Molnár Anna
WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus
WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
WEBBeteg - Dr. Holnapy Gergely, Dr. Árki Ildikó
Hypertonia - Prof. Dr. Járai Zoltán
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.