Véletlenül vágták le a péniszét, közpénzből kap kártérítést

MTI
megjelent:

A bukaresti főpolgármesteri hivatalnak félmillió euró - hozzávetőleg 133 millió forint - értékű kártérítést kell kifizetnie egy 40 éves román férfinak, akinek a hímvesszőjét egy orvos tévedésből levágta.

A baleset még 2004-ben történt. Az urológus sebész egy heredeformálódást akart kiigazítani az akkor még csak 34 éves betegén, amikor egyszer csak hatalmába kerítette a pillanatnyi elmezavar, és lenyisszantotta páciense péniszét.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a bíróság félmillió eurót kitevő kártérítést ítélt meg a kárvallottnak.

Mivel az orvostól időközben megvonták a szakmagyakorlási jogot, jövedelme elenyésző: a kártérítés kifizetésének kötelezettsége így a bukaresti kórház tulajdonosára, a főpolgármesteri hivatalra hárult.

A hivatal illetékesei bejelentették: megegyeztek az áldozattal, hogy csak részletekben folyósítják a kártérítést, így 2009-ben 200 ezer eurónak megfelelő összeget fognak átutalni a péniszamputáció áldozatának.

A hivatal, amelynek hatáskörébe több bukaresti kórház is tartozik, tárgyalásokat folytat biztosítási társaságokkal, hogy hasonló orvosi műhibák esetén ők fedezzék a kártérítési költségeket.

(MTI)

Cikkajánló

A kis pénisz szindróma

Cs. K., fordító
A nők 85 százaléka elégedett partnere péniszének méretével, mégis a férfiak majdnem fele szeretne nagyobbat - állítják urulógusok a WebMD egészségügyi portál beszámolója szerint.
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.