• Dr. Papos István

        Urológus Szeretnék kérdezni tőle

        2091

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        A spermiumok élettartama környezeti tényezőktől és hőmérséklettől függ. 37 C-on 15-18 óra, 20 C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra, a petevezetékben 48 óra. Az óvszerek általában spermicid anyaggal vannak bevonva, ezért az óvszerben a spermiumok gyorsabban elpusztulnak, de órákig is maradhatnak életképes spermiumok az ondófolyadékban.
        Nyilván gyulladásos eredetű, lehet hogy genitális herpes.
        Mivel a condyloma a HPV fertőzés egyik megjelenési formája, mindenképpen védekezésre van szükség. Javasolt HPV szűrés elvégeztetése.
        Úgy tudom, hogy a Xarelto mellett szedhető a Potemix
        Lehet, hogy relatív fitymaszűkületről van szó, de ezt csak személyes vizsgálat tisztázhatja.
        A Urovaxom kúra célja, hogy a szervezet immunválaszát erősítse a húgyúti fertőzést okozó kórokozókkal szemben. Ez a hatás 3 hónapos szedés után alakul ki. Mellé érdemes lenne 3x1 Urzinolt szedni, a jelen panaszok csökkentésére.
        Rövid fitymafék okozhatja a problémát. Rövid ambuláns műtéttel a panasz orvosolható.
        A mellékherében az echoszegény terület gyulladásra utal, nem daganat.
        A gyógyulási esély és a további teendők szükségessége a daganat kiterjedésétől függ. A CT megtekintése és elemzése után tudok többet mondani, de az ön által közölt adatok alapján nagy valószínűséggel kiterjesztett műtétre van szükség a gyógyuláshoz.
        Nyugodtan lehet sportolni, akár futni, akár hasizom gyakorlatokat végezni.
        Spermiumvizsgálat elvégzése után pontosan tudható lesz, hogy van-e gond a megtermékenyítési képességével.
        A herevisszértágulat gyakori jelenség. Abban az esetben javasolt a műtéti kezelése, ha panaszokat, fájdalmat okoz, ha kozmetikai problémát jelent, vagy ha a spermaképben okoz eltérést. Egyéb esetekben ártalmatlan, kezelést nem igénylő elváltozás.
        A vizelet üledék vizsgálat eredménye húgyúti gyulladásra utal.
        Az alacsony tesztoszteron szint valóban okozhatja a felsorolt problémákat illetve az ön által említett tüneteket. Javasolt a tesztoszeron szint mérését megismételni, és amennyiben az konzekvensen alacsony és a tünetek fennállnak, a pótlást, orvosi kontroll mellett megkezdeni.