• Dr. Papos István

    Urológus Szeretnék kérdezni tőle

    1951

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Hirdetések
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    A panaszait krónikus prosztatagyulladás magyarázhatja, de ez csak urológiai vizsgálattal erősíthető meg vagy zárható ki. A vesehomokra valóban nem jellemzőek a panaszai.
    Valószínűleg szőrtüszőgyulladásról van szó.
    Az elmondottak alapján nehéz megmondani a panasz okát, de mindenképpen javaslom, hogy urológiai vizsgálatra jelentkezzen, ha a panaszai zavaróak.
    Ezek a panaszok nem utalnak urológiai megbetegedésre. A néha jelentkező sürgető vizelési ingert okozhatja a nagymértékű folyadékfogyasztás is. Az emberek jelentős része nem mindig ébred merevedéssel, ez normális. Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a hímvessző hüvelybe helyezését követően 1-2 percen belül megtörténik az ejakuláció, mivel ön szűz, erről nem beszélhetünk. Az ondó állaga az étkezés, folyadékfogyasztás függvénye. Az ejakuláció utáni érzése is normális. A fáradékonyságot okozhatják a szedett gyógyszerek.
    Kis bőr alatti bevérzés lehet a panaszok hátterében, az esetek nagy részésben ez néhány nap múlva megszűnik. Érdemes "pihentetni" illetve jegelni a gyorsabb gyógyulás érdekében. (Ez nem penisfractura :))
    A spontán merevedés elmaradása nem feltétlen kóros, amennyiben a merevedéssel szex közben nincs gondja. Korai magömlés és a nehézkes ejakuláció egymásnak kissé ellentmondó jelenségek. Tisztázni kellene, hogy pontosan mit jelent a korai és a nehézkes jelző. Az ondó állaga az étkezés, folyadékfogyasztás és a szex gyakorisága függvényében változhat. Aranyerese és székrekedéses panaszok miatt sebészeti vizsgálatot javaslok. Az ok nélküli fáradtság és kimerültség kivizsgálása érdekében keresse fel háziorvosát.
    Ha negatív a tenyésztés, akkor nincs jelen fertőzést okozó kórokozó. Amennyiben a panaszai is rendeződtek, akkor nincs ok az aggodalomra.
    Mindenképpen fertőzőnek kell tekinteni az aktus alkalmával, akár oralis szex esetén is. A prosztatagyulladás okozta panaszok gyakran csak hosszú, türelmes kezeléssel gyógyíthatóak, a nőknél előforduló hüvelyi fertőzés valóban könnyebben gyógyítható. Kontroll tenyésztés elvégzése mindenképpen javasolt.
    Valószínűleg krónikus hólyaggyulladás okozhatja a panaszokat, valóban urológiai vizsgálat szükséges. Amennyiben a vizelet lelet nem magyarázza a panaszokat, hólyagtükrözésre lehet szükség.
    Az említett kezelések jók. A húgycsőmintavétel biztosan megfelelően zajlott? Előfordulhat, hogy a nem megfelelő mintavétel kapcsán került baktérium a vizsgált mintába és nem feltétlenül a húgycsőben volt a kórokozó.
    Nem valószínű, hogy az említett gyógyszer okozza a sűrű vizelési ingereket. Prosztatagyulladás szerepet játszhat ebben, de bizonyos habituális tényezők is okozhatják a panaszait. Javaslom, a rendszeres urológiai kontrollt.
    A porckorongsérv is szerepet játszhat a panaszok kialakulásában, de a stresszes életmód okozta pszichés hatással is számolni kell.
    Nem káros, nem okoz további növekedést vagy malignus elfajulást. A prosztata normális nagysága kb 20 cm3.
    Vizelettenyésztés elvégzése javasolt az antibiotikus kezelés befejezését követően 2-3 nappal. Húgyúti infekció, vagy prosztatagyulladás okozhatja a tüneteket.
    Amennyiben panaszmentes, akkor a fenti vizsgálatok elvégzésére nincs szükség. Nők esetében a Candida okozta hüvelyi gyulladásnak az oka általában a normál hüvelyflóra felborulása, nem pedig külső fertőzés.