• Dr. Papos István

        Urológus Szeretnék kérdezni tőle

        2131

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Semmiképpen ne nyomogassa. A Betadin kezelés folytatható. Nem hererák, hanem a herezacskó bőrének gyulladásos folyamata.
        Sajnos a polycystás vesebetegeség örökletes, és nincs olyan kezelési mód, mely cysták számán változtatna, illetve a cysták okozta "nehéz érzést" megváltoztatná tartósan. Tüneti kezelésként a nagyobb cysták leszívása jöhet szóba, de ez fertőzésveszélyt is hordoz magában.
        A DJ sín felhelyezése átmenetileg (illetve amíg az fent van) megoldája a vizeletelfolyást a veséből. Természetese jó lenne tudni, hogy mi okozza a vizeletelfolyási zavart a veséből, ehhez képalkotó vizsgálat (CT, retrográd urográfia) szükséges. Ezt követően lehet csak esetleges oki kezelést megtervezni.
        Én azt gondolom, hogy nem kell aggódnia, a jelenség átmeneti.
        Mielőtt bármiféle potencianövelő szert szedne, mindenképpen javaslom az előzetes urológiai vizsgálatot. A hatékony potencianövelő szerek csak receptre kaphatóak, az urológus, amennyiben szükséges, a megfelelőt dózisban tudja ezeket javasolni.
        A leírt jelenség oka szinte biztosan nem herecsavarodás. Természetesen bármilyen ismétlődő fájdalom esetén forduljon urológiai szakrendeléshez.
        Panaszok fennmaradása esetén mindenképpen keressen fel szakrovost.
        Ez nem lehet hatással a baba egészségére.
        Az antibiotikus kezelést követeőn a panaszmentes időszakban 3 hónapig napi 1 tabletta Urovaxom szedése javasolt. (ez a szer a húgyutak saját immunvédekezését képes visszaállítan, ezáltal megelőzve az ismételt húgyúti fertőzéseket)
        Mindenképpen forduljon urológiai szakrendeléshez.
        Nem tudom, hogy a műtét előtt milyen volt a pyelon mérete, de a most leírt érték, arra utal, hogy nem megfelelő az elfolyás a bal vesemedencéből. A kezelőorvosát minél hamarabb keresse fel.
        Lehet, hogy az elváltozás egy szisztémás bőrbetegség részjelensége. Javaslom, hogy keressen fel bőrgyógyász szakrendelést.
        Amennyiben panasza nincs, akkor nem szükséges.
        A Tanyz eras okozhat ún. retrográd ejakulációt, mikor az ondó egy része a húgyhólyag felé távozik. Libidó csökkenést számos dolog okozhat, akár lelki eredetű is lehet. ( a tükrözés és a vitaminhiány nem okoz ilyen panaszt) Javaslom az ismételt urológiai vizsgálatot. Krónikus prosztatagyulladás esetén gyakran lehet ilyen panaszokkal találkozni.
        Mintha kissé oedemás lenne, javaslom, hogy vizsgálatra forduljon urológiai szakrendeléshez.