• herefájdalom,gyakori vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Kérem az alábbi UH eredmény szíves véleményezését! A prostata 28x34 mm nagyságú,szemcsés echomintázatú.A hólyag kp.telt.Falmegvastagodás,belső echo nem látható. Mk.testis norm.nagyságú.A jobb oldali felső harmadban a tok alatt kicsiny,5-6mm-es területen a szerkezet distrophiás.al oldalon a testis kp-alsó harmad dorsalis részében 8x18mm-es területen látható distrophiás lacunaris structura.Körülírt képlet,echoszegény structuralis elemek nem észlelhetők.al oldalon a mellékhere fej durvább structurát mutat,tömörödött.Itt kisfokú hydrocele is látható,valamint varicocele is észlelhető. Vélemény: Orchido epidymitis chronica l.s.Varicocele.Hydrocele min.grad. Évek óta visszatérő heretájéki fájdalmaim,(mondhatni szinte szezonális jelleggel) vannak. UH vizsgálat lett kérve,mert közösülés után ez a fájdalom fokozódott a herezacskóban. Gyakori vizeletürítés is van,éjszaka is,de nem fájdalmas.A vizeletsugár egy kicsit akadozó. Vér nincs a vizeletben,sem az ejakulátumban.Az elmúlt években gyakran volt vizelet vizsgálat,ami negatív lett. Ciprinol antibiotikumot,és indometacinum végbélkúpot kaptam februárban.Sajnos a panaszaim megmaradtak. Tisztelt Doktor úr,kérem szíves véleményét a problémámról.Hólyagtükrözést akarnak elvégezni,de megmondom őszintén ha lehetséges elkerülném. Köszönöm szépen!

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        Az elmondottak alapján a panaszokat nagy valószínűséggel krónikus prosztatagyulladás okozza. A hereUH bal oldali krónikus mellékheregyulladás képét mutatja, és valószínűleg nincs összefüggés a panaszokkal. Alfablokkoló és nem szteroid típusú gyulladásgátló kezelés javasolt.


        Kérdés: 2017. március 14., 20:11; Megválaszolva: 2017. március 15., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: