• Vissza maradt méhlepény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Lassan hat hete szültem hüvelyi úton a babámat.Tizenkét nappal a szülés után, minden előzmény nélkül erős vérzés lépett fel.A kórházban curettet végeztek vissza maradt méhlepény miatt , miután olyan erős vérzés lépett fel ismét,hogy négy egység vérrel és egy egység vérplazmával kellett pótolni.A második egység vérplazma adása közben,csalánkiütés jelentkezett ezért leállították.Öt nap után hazaengedtek,de rá pár órára belázasodtam ,ezért ismételten kórház következett,ott kiderült nem húzódott össze a méhem és véralvadék töltötte ki , ezt egy hétig a kórházban próbálták konzervatív kezelni,de nem sikerült ezért ismét betapintást végeztek,ahol nem lêpett fel ismételten nagy vérzés.Kérdésem az lenne ,hogy ez befolyásolja a késöbbi gyermek vállalást ? Szülésnél is erősebb vérzés volt.Terhességem nyolcadik hónapjától 0.6-os clexane-t adtam magamnak szülés utánig ,az orvosom javaslatára.Lehetséges ,hogy a clexane következménye volt a vérzés?Vérzékeny nem vagyok.Ezekre a kérdésekre sajnos a érdemben nem kaptam a kórházban választ és a szülész orvosomtól sem.Köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Réka

        Dr. Kiss György válasza a szülés utáni panasz témában

        Tisztelt Hölgyem ! Ön, most egy nagyon nehéz időszakon van túl szerencsésen. A visszamaradt lepény okozta szövődményeket okolnám inkább a nagy vérzésért, a Clexan valóban alvadásgátló, de önmagában nem okolható a történtekért. A következő babavállalás egy éven belül elképzelhető és nem jelenthetnek akadályt az elmult események. Nagyon nehéz érdemben válaszolni ,mert ismétlem, a visszamaradt lepény okozta későbbi szövődmények megoldása jelentette és indokolta a beavatkozásokat. Kényszerpálya volt. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. július 26., 17:07; Megválaszolva: 2017. július 29., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: