• Lassan fejlodo magzat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor ur! Jelenleg korulbelul 11 hetes terhes lehetek, a menzesz alapjan van az mar 12 is, viszont tudom, hogy a menstruaciom nem 28napos, elozo honapban is 42napos volt. utolso menstruaciom szept.21en volt, azt pedig biztosan tudom hogy oktober 10. utani heten estem teherbe. A november 17.-i ultrahangon az ultrahang szerint 7hetes 6napos terhes voltam, CRL merete 9,6 mm volt. Ma(dec.15.-en) voltam ismet orvosnal, sajat keresre neztuk meg, es az ultrahangon nem mozgott a baba, nagyon lehajtotta a fejet ossze volt gombolyodve, a szive pulzalt, viszont a CRL nagyon kicsi 26 mm volt. Az orvosom nem ijesztegetett, azt mondta majd megno az. Nem is arrol van szo, hogy nem bizok benne, de mindig szivesen hallgatom meg mas szakember velemenyet is. Ez az elso terhessegem, amugy is aggodo tipus vagyok. Jovo heten megyek a 12 hetes genetikai UH-ra. A kerdesem annyi lenne csak, hogy ad ez aggodalomra okot. Laborom mar megvolt,minden rendben, en magam is makk egeszseges vagyok. Azaz par hete volt egy felfazasom amire az orvos irt fel antibiotikumot, es rendbe is jottem. Egyedul a vasam volt egy kicsit a hatarertek alatt, de mar arra is szedek gyogyszert. Koszonom elore is kedves, szakmailag hozzaerto valaszat! Szep napot! Udv!

        Dr. Kiss György válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem ! Aggodalomra semmi oka nincs, valóban a 12. hetes genetikai UH rendkivül fontos vizsgálat, de nem tudom , hogy Komplex vizsgálat történik-e? Ez az UH vizsgálat mellett vérvétel alapján, már a 12. hétig meg tudja válaszolni, hogy fejlődési rendellenességtől kell-e tartania ! A 40, gestatiós hét alatt még rengeteg kérdés felmerülhet, de kérem nyugodtan kérdezzen, csak ne féljen. Üdvözlettel: dr.Kiss


        Kérdés: 2016. december 15., 11:13; Megválaszolva: 2016. december 17., 17:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: