• -Jégárpa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Június elején a jobb szemhéjamon megjelent egy árpa. Kaptam rá tobradex szemkenőcsöt illetve Oftaquix szemcseppet. Három hét elteltével sem javult ezért azt javasolták, hogy ki kell vágni. Már két hete műtöttek de még mindig érzem ott a göböt. Továbbra is a már említett gyógyszereket használom. Visszamentem az orvosomhoz egy hete, aki azt mondta , hogy ennek idő kell míg felszívódik. Nagyon aggódom, ugyanis két éve már volt egy ugyanilyen jégárpa műtétem de az azonnal elmúlt. Ez normális , hogy még mindig nem múlt el? Előfordulhat, hogy újra kiújult? Továbbá azt szeretném még kérdezni hogy kontaktlencsét hordhatok? Köszönöm válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a jégárpa témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos a szemhéjárpára igen jellemző a nehéz, lassú gyógyulás és a kiújulás, ismétlődés lehetősége - főleg a meleg, nyári hónapokban. Érdemes lenne majd még egy későbbi időpontban is kontrollt kérni. A kontaktlencse viseléssel a gyulladás megszűntéig szerintem érdemes lenne várni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 08., 14:24; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: