• Visszatérő tünetek: Éjszakai izzadás, mandulagyulladás, megfázás, hasi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! (2015.01.-05.) A tüneteim pontos leírásához 2 évvel ez előttről kell kezdenem. 2015 első napján, Szilveszterkor arra keltem, hogy a szívem kihagy egy ütemet, amitől nagyon megijedtem, és ami miatt nehezen is tudtam visszaaludni (hangos szívdobogást hallgatva). A vizsgálatok szerint semmi komoly gond nem volt, egy kis szívritmuszavar, melyre Panangint írtak fel, melyet 1-2 hónap után már csak alkalomszerűen szedtem (saját magam nyugtatására, ritka izzadós éjszakákat követően). (2016.07.-09.) Egy, a családban bekövetkezett haláleset követően, az egyetemi éveim utolsó félévét megelőzően, 2016 nyarán külföldi szakmai-gyakorlatra mentem, mely hamar (3 hét) véget is ért, mivel az ottani orvosok szerint szellemileg és fizikailag is ki voltam merülve (gyengeségre panaszkodtam, és ok nélkül sírni kezdtem, annak ellenére, hogy nem volt kimondottan erős honvágyam). Vitaminokat írtak fel, és hazaküldtek pihenni. Hazaérve, még 2016 nyarán kivizsgáltattam a mandulámat (mivel sokszor estem ágynak miatta, arra gyanakodtam, hogy az fáraszt le), az eredmények szerint nem volt olyan gond vele, mely a kivételét indukálhatná. Bizonytalan légzésre panaszkodva a tüdőmet megvizsgáltattam, szintén egészségesnek találták, valamint az általános vérkép is rendben volt. Egyedül a reumatológia írt ki gerincferdülés miatt gyógytornára, ami nem sokat használt, időközönként még mindig fájdogál a lapockám, és a köztük lévő, illetve a nyaki csigolyák. Mindent összevetve csupán B-vitamint írtak föl. (2016.09.-12.) Az egyetem utolsó félévében nem éreztem fittnek magam, amit a számítógép előtt eltöltött sok időnek és stressznek tudtam be, valamint az addigiakhoz képest kevés testmozgásnak. (Ez azért is lényeges, mivel egy 60-65 kilós örökmozgó vagyok, aki imád rohangálni, kirándulni és sportolni, ennek ellenére hozzá kell tennem, hogy 7 éve dohányzom, nem rendszeresen, és próbálok leszokni.) Nyomott a mellkasom, amit megijedve a szívemnek tulajdonítottam, de a stressz múlásával az is alább hagyott. (2017.01.) A záróvizsga előtt 1 héttel influenzás lettem és ágynak estem, ami nagyon bosszantott. Lázam csak első este volt. Sikeres vizsga után hasi panaszokkal kerestem fel a háziorvosomat (görcsölt, fájt a hasam, ennek ellenére jobb étvágyam volt, mint azelőtt valaha). Vért vettek, kitapogattak, székletemről kérdeztem. Minden normálisnak tűnt refluxra gyanakodtak, ezért Refluxont írt fel, melyet 3 hét szedés után azért tettem le, mert nem éreztem pozitív változást. Olykor fájt, aztán elmúlt, úgy tűnt társaság és hangulatfüggő. 2 hónap után mondhatni el is felejtettem. Utólag a stressznek, vagy pedig az antibiotikumnak tulajdonítottam. (2017.04.) Munkába állásomat követően nem voltak panaszok, csak a munkára koncentráltam (annak ellenére, hogy 10 fokban és 25 fokban egyaránt dolgozom) és a jogosítványra, mely be kell vallanom egy újabb stressz forrás volt (ismételten jöttek-mentek a hasi panaszok, de nem voltak komolyak). (2017.05.) Május közepén kültéri úszómedencét vettem igénybe: megfáztam, bár ágynak nem estem (C-vitamin porral próbáltam kezelni, hogy ne essek ki a munkából), aranyerem lett, mely lassan, de múlik, valamint péniszemen is sikerült összeszednem valamit, ami 1, másfél hét alatt meg is gyógyult. Nem éreztem úgy, hogy kezdeném lerázni a megfázás enyhe tüneteit: be volt dugulva az orrom, és fáradékonyabb lettem, valamint a karjaimat éreztem bizonytalannak és gyengének, fájt a nyakamnál a gerincem. A karjaimat a gerincemnek tulajdonítottam, ezért ismét beutalót kértem a reumatológiára. (2017.06.) Egy hónapra a medencés kalandot követően lakodalmi mulatságon vettem részt, mely idő alatt nem vetettem meg a hideg sört. Ezt követően 3-4 napig kapart a torkom, majd ötödik nap ágynak estem (2017.06.15.). A háziorvosom szerint tüszős mandulagyulladás: Forcid Solutab –amoxacilint irt fel Linex Forte-val, valamint lázcsillapítót, bár nem volt még lázam mindezidáig. Étvágyam nem romlott sokat, bár sokat alszok és főként a napközbeni alvás során verejtékezem, nagyon izzadom. Szombaton jobban éreztem magam, ezért egy kád meleg vízben megfürödtem. Vasárnap a mandulám egyáltalán nem fájt, ennek ellenére gyengébbnek érzem magam, és az egy hete kezdődő remegés (ball karban-valószínű idegi alapon a forgalmi vizsga hatására) erősödni látszik és sűrűbben lep meg. A péniszem ismét viszket kissé, és rossz a közérzetem, ami miatt rémült gondolatok jutnak eszembe, és ismét a szívemet tapogatom, úgy érzem, hogy szúr (nem elviselhetetlen, csupán zavaró és lassan már mindenki paranoidnak hiszi, ami miatt kissé idegesítő is) és alvás előtt ismét a dobogásra koncentrálok. Doktornő szerint a stressz okozhat-e ilyen színes kórképet (2 évvel ezelőtt a megfázásokon kívül semmi panaszom nem volt, most pedig olykor gyöngének érzem magam, máskor nagyon is pesszimista vagyok), vagy pedig valamiféle fertőzés is okozhatja mindezt? Mik a meglátásai, mit tanácsol? Előre is nagyon köszönöm, és elnézést a hosszas kortörténetért.

        Dr. Molnár Dóra válasza a Stressz vagy betegség? témában

        Kedves Kérdező, a stressz mindenképpen súlyosbítja a tüneteit, stressz kezelési gyakorlatot kellene szereznie akár pszichológus igénybe vételével. Egy kardiológiai vizsgálat a panaszok miatt indokolt, eredménytől függően lehet dönteni a további teendőkről. Labor vizsgálat - nem tudom mikor volt - is ajánlott: egy általános vérkép, vizelet vizsgálat, vércukor, máj- és vesefunkciós vizsgálat, nagyobb gyulladás kizárására CRP, és pajzsmirigy probléma kizárására TSH meghatározás is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. június 19., 13:18; Megválaszolva: 2017. június 20., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztel doktor úr/ hölgy Nem tudom lehet-e ide írni, de megpróbálkozom vele! Már nagyon sok mindent kipróbáltam és tanácstalan vagyok 2015- november erében bicikliztem és egyszer csak elszédültem elestem. Majd a mentő kiérkezett és...
        Kedves Doktornő! (2015.01.-05.) A tüneteim pontos leírásához 2 évvel ez előttről kell kezdenem. 2015 első napján, Szilveszterkor arra keltem, hogy a szívem kihagy egy ütemet, amitől nagyon megijedtem, és ami miatt nehezen is tudtam visszaaludni...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Az elmúlt időszakban észrevettem magamon, hogy önmagamhoz képest is szétszórtabb vagyok, egyszerűen nem tudok koncentrálni a munkahelyemen. Pedig különösen fontos lenne, hogy precíz legyek, mert egy apró elírás...
        Tisztelt doktornő! magas pulzus,szivdobogás érzés légszomly miatt kerestem fel egy magán kardiologust ekg ill sziv ultrahang készűlt aminek le irnám az eredményét. Ekg:sinus ritmus,PQ:126msec,kp tengely,gracQrs 98msec,inkomplJTB,izoel ST-k,poz T...
        Tisztelt Doktornő, Nervoheel tablettát tavaly augusztusban 10 napig szedtem idegkimerültségre, ingerlékenységre, nagyon jót tett, mintha nekem találták volna ki. Kissé túlvállaltam magam feladatokban, egyfolytában ideges voltam, de amíg...
        Azt szeretném kérdezni hogy,miért van az,éjszaka felébredek és magas a pulzusszám,vérnyomásom 113/97 volt pulzus pedig 95.És ez hirtelen amikor felébredtem ennyi volt.Nem tudom mitől van ez szerintem egy kis pánik is van benne.Vagy éppen...
        Kedves Rita, Egy hete nem tudok rendesen aludni éjszaka csak 1-2 órát, egyáltalán nincs étvágyam. Néha hasmenésem van, vagyis naponta 1x. Hamarabb jött meg a menszeszem is néhány nappal. gyomrom feldagad időnként és kiszárad a...
        Tisztelt Doktornő! 34 éves vékony nő vagyok. K.b.: két-három hónapja úgy érzem, mintha belégzéskor nem tudna teljesen telítődni a tüdőm, ezért gyakran kell sóhajtoznom. Csak a belégzéssel van problémám.Ez a panasz nyugalomban...
        Tisztelt Doktornő! Február óta küzködök hasi és bélrendszeri problémákkal eddig mind sikerteleül kezelve. Voltam hasi ultrahangon minden ahol mindent rendben találtak. Voltam 3-szor vérvételen ahol egyszer magas volt a bilirubin össz és...
        Tisztelt Doktornő! Előre is elnézését kérem, ha írásom kissé hosszabb lesz, de úgy gondolom, hogy az előzményeket is ismernie kell. 38 éves, 160 cm magas, 75,6 kg-os nő vagyok. Kb. 10 évvel ezelőtt furcsa tüneteket kezdtem érezni. Mintha...