• 2x20mg rabyprex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 nappal ezelőtti gyomortükrözésem eredménye a következő volt: "Gastroscopia: - Az eszköz levezetése akadálytalan, reflux látható. - A nyelőcső distalisan hyperaemias. - A cardia laza, a fornix ép. - A gyomorban kp. mennyiségű váladék, élénk peristaltica. - A redőzet szabályos, a nyh. az antrumban gyulladt. - A pylorus átjárható, a bulbusban és postbulbarisan kóros nem látható." Az antrumból vettek byopsiat, 3 hét múlva kapok róla eredményt. Addig 2x20mg Rabyprex-et írtak fel. Ezt el is kezdtem szedni, viszont oylan érzésem van, hogy ez túl sok. Egyrészt a betegtájékoztató is csak napi egyet javasol, másrészt mióta szedem azt vettem észre, hogy a nyáltermelődés sokkal több, beszéd közben már-már zavaróan sok. Eddig 5 db-ot szedtem be a gyógyszerből, és ma délután újra előjött a gyomorfájdalmam is, amiért eredetileg orvoshoz fordultam. Gyomornál fájdalom, étkezés után jelentkezik, akkor múlik el, ha egy napig nem eszek. Ha eszek bármit egy napon belül, újra fáj. A hasi ultrahang vizsgálat negatív volt, UBT teszt nem sikerült. Kérdésem: Mit jelent az, hogy "A nyelőcső distalisan hyperaemias."? Ilyen tünetek, eredmények alapján nem sok-e a napi 2x20mg Rabyprex? Előre is köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        A nyelőcső distalis részének hyperaemiája reflux-betegség jele (a nyálkahártya pírját, irritációját jelenti). A Rabyprexből a standard dózis 1x20mg, de súlyos esetben illetve nyelőcsövön kívül eső reflux-betegségben a normál dózis kétszeresét használjuk (ezek szerint kezelőorvosa ezt választotta). Ha gyógyszerszedés során mellékhatás, illetve hatástalanság jelentkezik, keresse fel kezelőorvosát ismét (gyógyszerváltás, dózismódosítás vagy kiegészítés szükséges).



        Kérdés: 2010-06-07 12:41:43; Megválaszolva: 2010. június 07., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: