• Jó orvoshoz járok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Igyekszem tömören és röviden fogalmazni, de sajnos nem lesz könnyű. Kb 2 éve fordultam először kardiológushoz, mivel az extra és sokkal erősebb szívdobbanásaimtól alig tudtam elaludni. Azon kívül, hogy nyugtalanított és fáradékonyabb voltam/vagyok más gondot nem okozott. Megfordultam pár orvosnál, átestem több ultrahangon, terheléses vizsgálaton, MR-en, HOLTER, elvileg semmi szervi gond, de van 4-5 különböző ritmuszavarom. Régebben szedtem Ritmonorm-ot, haszontalan volt, de legalább szédültem, elrontotta a gyomrom, stb. Abbahagytam. Most egy jó év után kontroll. Egy másik orvos megállapította, hogy az egyik billentyű picit visszaenged azért két hete Metoprolol Z Hexal 25mg gyógyszert szedek, de eddig ennek is csak a rossz mellékhatásait érzem. És hogy ezzel miért pont Önhöz fordulok? Nem lehet, hogy nekem nem kardiológus, hanem pszichológus/pszichiáter kellene? Tény hogy elég sok minden összejött a magánéletben, amiket nem lehet olyan könnyen megoldani. Lehet, hogy ettől van a ritmuszavarom és a gyógyszerrel minden jószándék ellenére csak félrekezelnek? Elég sokat töprengek ezen és egyre gyakrabban teszem fel magamnak a kérdést: megbolondultam? (persze ezt jócskán túlzással) :) Nagyon fura, régebben nem tapasztalt dolgaim vannak. Sokszor indokolatlanul "rám jön a para", vagy úgy érzem szétvet a méreg, furcsa szédülések, bizonyos helyzetekben leblokkolok és még pár mondatot is nehezemre esik nyökögés nélkül összerakni. Nagy ingadozás van a rossz és a jó hangulatom közt és elég hirtelen tud változni és még sorolhatnám. Nem tudom, hogy csak beképzelem-e de a két hét óta, amióta ezt az új gyógyszert szedem erősödtek ezek a kellemetlen érzések. Nem tudom, hogy ezt okozhatja-e a gyógyszer. Ön mit javasol? Szedjem össze magam és keressek fel egy pszichológust? Kicsit attól is tartok onnan is csak a gyógyszert kapok... meg ugye az embernek magának kellene a gondjait megoldani, ezt is mondják. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szívpanaszok pszichés alapon? témában

        Tisztelt Kérdező, A kardiológusok meg tudják állapítani, hogy a ritmuszavarok hátterében áll-e szervi elváltozás, ill. a billentyű elváltozás okozhatja-e a szívpanaszokat. A pszichés tünetek miatt érdemes kollégához fordulni, de nem biztos, hogy gyógyszert is kell szedni. Pszichoterápia, relaxációs módszerek is segíthetnek a problémán, és ha lelki eredetű a szívpanasz, akkor akár azon is. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. január 31., 22:00; Megválaszolva: 2017. február 02., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: