• Risperidone

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Másfél éve szedem a ripedont önbizalomhiány, depresszív hangulat, kognitív problémáim miatt. Sajnos a fenekem feltűnöen, abnormálisan megnőtt, amúgy 15kg-ot híztam. A gyógyszer szerintem is segít tompítani a gondjaimat. Kérdésem: hol lehet hormonvizsgálatot (nyálból) végeztetni és a risperidone hatóanyagot mással helyettesíteni? Szeretnék egy önzetlen pszichiátert is,aki az én érdekeimet nézi. Hol találok ilyet? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Veress Dóra válasza a antipszichotikum, hízás témában

        Kedves Kérdező! A risperidon sajnos okozhat hízást, de ha Ön úgy gondolja, hogy hormonális probléma áll a súlygyarapodás hátterében, akkor a háziorvosával kellene beszélni, ő kérhet bizonyos vizsgálatokat (pajzsmirigy tesztek), vagy továbbküldheti a megfelelő szakrendelőbe. A risperidont le lehet cserélni más antipszichotikumra, de tudnia kell, hogy a többi hasonló gyógyszer is okozhat hízást. Javaslom, hogy a pszichiáterének mondja el a problémáját, ő biztosan segíteni fog, és elmondja a lehetséges alternatívákat. Ha nem elégedett az orvosával, akkor bármikor kereshet másikat, Önt is megilleti a szabad orvosválasztás joga. A helyi ambulancián vagy a legkközelebbi kórház pszichiátriai osztályán talál szakembereket, akikhez bizalommal fordulhat.


        Kérdés: 2011. november 02., 13:23; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: