• Félek, hogy nagy a baj...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 23 éves srác vagyok. Az elmúlt időben felfáztam, otthonunk járólappal van burkolva, és persze nem szeretem a papucsot felvenni. Sok teát iszok naponta, és sokszor is járok pisilni. A vizeletem többnyire sárga színű vagy áttetsző. A bal oldali herémnél fonal szerű elváltozást vettem észre fürdés után, nyomásra nem érzékeny, nem fáj (olvastam az oldalon, hogy esetleg értágulat e ez), ami nem tudom normálisnak számít-e, de feltételezem nem. Sajnos... :( Mint említettem sokszor járok pisilni egy nap, azt nem mondanám, hogy kifejezetten kellemetlen lenne a vizelés. Ugyanakkor azt olvastam, hogy a sárga színű vizelet prosztatagyulladásról árulkodhat. Mindemellett azt vettem észre, hogy a szexuális életem változott, az ondóm először fehér színű esetenként áttetszőbb, de előfordul, hogy sárgás színt vesz fel. Az együttléteket élvezem és nem érzek fájdalmat. Viszont nagyon megijedtem, és félek ettől az egésztől. A merevedésemmel nincs különösebben baj, csak az ondómmal történő változások aggasztanak. Aggódom, hogy prosztata gyulladásom, prosztatarákom esetleg hererákom alakulhatott ki... Nagyon nehezen viselem az orvosi jelenlétet, így nehezemre esik akár csak látogatóba is menni egy kórházba, ezért írok első körben Önnek. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztatagyulladás témában

        Kedves Kérdező! Mivel amit írt valóban felveti valami (nem rákos!) probléma jelenlétét, mindenképpen urológiai szakvizsgálat javallt! (Nem csak a diagnosztika de a kezelés sem lehet orvosi vizsgálat, vény, tanács, stb. nélkül...) Amennyiben irtózik egy szakrendelő, kórházi rendelő "hangulatától" (ezt, ismerve sajnos a mai magyar viszonyokat, meg tudom érteni), javaslom keressen fel egy magán rendelőt, ahol többnyire időre megy az ember, jóval intimebb, kulturáltabb, nyugodtabb környezetben, szemtől szembe egy szakemberrel, akinek a figyelmét nem tereli el sok más dolog. Budapesten akár én is megvizsgálhatom, magán rendelőnkben. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor privatbeteg@gmail.com


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 25., 11:05; Megválaszolva: 2011. július 25., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: