• Prosztata műtét utáni probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagybátyámat, aki cukorbeteg, 1 hónapja műtötték jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt. A probléma ott van, hogy gyakorlatilag azóta folyamatosan vérzik, 2-3 nap itthonlét után megy vissza a kórházba miatta. Sajnos eddig nem sikerült megállapítani, hogy miért van a folyamatos vérzés. Azt szeretném megtudni, hogy ez mennyire jellemző az ilyen műtétek után. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztata témában

        Kedves Kérdező! A prosztata adenómája miatt végzett egyes műtéti eljárások egyik igen komoly következménye a vérzés. (Tekintettel a prosztata, egy erekkel igen sűrűn teleszőtt szerv.) Ennek uralása bizonyos esetekben igen nehéz, kitartást és türelmet igényel. Ez a következmény sok mindentől függ, mint például az eltávolított szerv tömege, „múltja” –azaz gyulladás, valamilyen korábbi kezelés megléte, műtéti technika, de akár a műtét utáni történések is, sok minden! Fontos tudni, mire kell vigyázni, és milyen helyzeteket kellene elkerülni, akár még egyszer beszéljék át kezelőorvosukkal ezeket a helyzeteket! Végső esetben – endoscopos, esetleg nyílt reoperatio is szükségessé válhat, a makacs nem nyugvó eseteknél. Jobbulást kívánok Nagybátyának!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 01., 17:00; Megválaszolva: 2011. július 04., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: