• Mikor kell kemoterápia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A férjemnek 1 éve prosztatarákkal operálták. Idén csontfájdalmai miatt történt csontizotóp és gerinc MR multipex csontmet-t igazolt. ( LI,LV, 1-1 góc) Zometa kezelés indult. (Grommar 150-t is szedi napi 1X) Áprilisban a kontroll csontszcintigráfia progressziót jelzett. ( Th, VI, bal combnyakon góc) Psa is emelkedést mutatott: Febr. 0,15, ápril. 1,79, máj. 2,1 Ct-n a prosztata helyén bizonytalan elvátozás, lok.reci gyanúja is felmerül. Május végén lesz kismed MR. Kórszövettani dg: Adenocarcinoma prostate, Gleason score 4-5 Azt szeretném megkérdezni, h mikor kell kemoterápiát elkezdeni, A vélemény az itteni orvosok körében eltérő az onkológus szerint azonnal el kell kezdeni a kemoterápiát, az urulógus szerint, várjuk meg az MR eredményt. Sokszor már én sem tudom, h kire hallgassak.

        Dr. Molnár Katalin válasza a proszttarák témában

        Kedves Beteg és Hozzátartozó, gondolom prostata eltávolításos műtéte volt a betegnek. Sajnos nagyon gyorsan előrehaladottá vált a betegség - csontáttétek miatt is kezelik. A kemoterápiás orvos az előrehaladottság miatt javasolta a kemoterápiát. Mégis az urológus kollégával értek egyet,nézzük meg az MR mit mutat,van -e helyi kiújulás. Ha igen szóba jöhet ismét műtét vagy sugárterápia. A leírt PSA értékek még referencia tarományon belül vannak. Vannak-e a betegnek fájdalmai és volt-e már említve a sugaras kezelés lehetősége.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. május 16., 08:46; Megválaszolva: 2011. május 18., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: