• Gyakori éjszakai vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Nem rég jártam urológusnál,mivel gyakran jön rám a vizelés ,ami éjszaka is igen sűrű,Kb 4-5 alkalom.A vízeletsugár gyenge.Égető,csípő érzés,vagy bármi fájdalom nincs. Ezt állapította meg: vesék nem tap,nem fáj. KG épek. RDV:prostata diónyi,lapos,mirigyes. Diagnózis:egyéb idült cystitis A labor eredményem után közölte,hogy nagyon koncentrált a vízeletem és felírt egy gyógyszert,és itt már a diagnózis prostata túltengés lett megnevezve. Sajnos kérdésre sem magyarázta el mi a bajom és mi mit jelent.Ezért kérném,hogy segítsen ebben. A másik problémám a felírt gyógyszerrel van.Tamsudil a neve.Eddig két szemet vettem be(napi egyet)És már jelentkezett is egy igen kellemetlen mellékhatás.Egy csepp ejakulátum sem jött elő.Azt szeretném megkérdezni,hogy ez,csak átmeneti és egy idő után megszűnik,vagy maradandó?És,hogy ez a gyógyszer megfelelő-e a betegségemre? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata túltengés témában

        Az Ön urológusa által felírt gyógyszer egy úgynevezett alfa receptor blokkoló, mely a hólyagnyakon található simaizom beidegzését gátolja. Ezáltal várjuk a vizelési panszok enyhülését. Ennek a típusú gyógyszernek több mellékhatása is lehet, ezek közül az egyik az úgynevezett retrográd ejakuláció (száraz ejakuláció), mely annyit jelent hogy nem a húgycsőbe hanem a hólyagba távozik oragzmuskor az ondó. A jelenség ártlamatlan de ha nagyon zavarja, akkor kérje meg urológusát hogy cserélje le a gyógyszert, mert létezik alternatíva.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 02., 12:02; Megválaszolva: 2011. április 06., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: