• prosztata meszesedes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Kocsis Doktor Ur, Krisztian vagyok, 24 eves ferfi. Nemreg voltam alhasi ultrahangon es ott azt mutattak ki nallam, hogy "normal nagysagu prosztata kis meszesedessel". Jartam urologusnal, megvizsgalta a prosztatamat, de nincs panasz viszont elfelejtettem tole megkerdezni a meszes prosztatarol. Ezert szeretnem kerdezni Ontol, hogy mi lehet ennek a meszesedesnek az oka, hogyan lehet megelozni es egyaltalan mit jelenthet ez. Elore is koszonom a segitseget Tisztelettel Krisztian

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A prosztata váladékból kicsapódó ásványi sók jelentik a "meszesedés"-t. Ártalmatlan dolog, teendő nincs vele.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos szakértőnk Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-27 14:23:54; Megválaszolva: 2010. május 27., 14:23

        Tudjon meg többet: prosztata
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr, 25 éves vagyok és már évek óta küzdök deréktáji fájdalommal. Megállapították, hogy krónikus prosztatagyulladásom van, de antibiotikumos kezelés hatására sem lett javulás, a gyulladás elmúlt, de a fájdalom megmaradt....
        Tisztelt Doktor Úr! 1 éve regisztrált rosszindulatú daganat megállapÍtása után 3 havonta laborvizsgálat PSA eredménye referencia értken belül 0.659. Gyógyszeres kezelésen kívül mást nem kaptam. A prosztata megnagyobbodás miatti mütétem...
        Tisztelt Doktor Ur! Baratomnak prosztata eltavolitasa volt 2 honapja.Erdeklodom , hogyan tudnek segiteni a szexualis egyuttlethez vezeto uton es foleg lelki megerositeseben.
        Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy a hímvesszőm tövében egy apró gumó van,pár hónapja észleltem,és már idegesít,hogy még mindig ott van,és pár tünet az esetemben megfelel a hímvesszőráknak,nem fáj,és kicsi,de ijedt vagyok...
        Decemberben a vérben a PSA 74 volt. A punkcio a prosztatábol 100 % -ra adenokarcinomra utal.A CT a belso szervekre negativ az ultrahang szintén. A scintigrafia ami csontokrol készult tobb helyen áttéteket mutat.On milyen terápiát javasolna ?
        Tisztelt Doktor Úr ! Édesapámnál thermoterápiás prosztata kezelést végeztek.Édesapám 85 éves, prosztata megnagyobbodása van. A thermoterápiás kezelés alatt súlyosan vérezni kezdett,két szakorvos tudta csak elállitani a vérzést.Utána...
        T Cím! Nem tudom mi legyen a továbblépés? Hormonterápia? Sugárterépia? Megfigyelés? Kérem szíves válaszukat. TUR-P műtétet követően 1 dl-nyi borsnyi-félbabnyi szürkésvörhenyes rugalmasan tömött darabokból álló szövetminta szöveti...
        Üdvözlöm. Nyár óta szenvedek Enterococcus faecalis húgyúti baktérium-fertőzésben. Volt ejakulátum, és húgycsőtörlet is, mind a két vizsgálat kimutatta. 4 orvos kezelt eddig, de mind a négy egy egyhetes antibiotikumos kúra után elküldött...
        Tisztelt Doktor Úr! 2014. novembere óta ágyék környéki fájdalmakkal küszködök. Urológusnál már járta és elmondtam panaszaimat. A kivizsgálás nagyon lassan halad. Kézi tapintással feszes prosztatát diagnosztizáltak Két laboron már tul...
        Tisztelt Doktor úr! Édesapám 70 éves, vizelési problémákkal kereste fel orvosát, és novemberben prosztata daganatot diagnosztizáltak nála a szövettan vételt követően. PSA érték: 16,5. Gleason score: 6. Eredmények alapján a daganat még...
        Kedves Papos István! A férjem miatt kerestem fel Önt. Lassan két éve szenved prosztatagyulladásban. Jelenleg nincs fertőzés a szervezetében, de nincs jobban, fájdalmai vannak. Az antibiotikumok hatástalanok (sokhetes kezelést követően is)....
        Tisztelt Doktor Úr! körulbelul három éve kezdődött, hogy nagyon megfáztam télen, az alhasamban éreztem fájdalmat. több orvosnál is jártam, valaki el akart kuldeni a pszichiátriára, aztán nagy nehezen rávettem hogy vizsgáljon meg, ami alatt...
        Az utóbbi időben egy új ismeretség révén szexuálisan sokkal aktívabb életet élek. Ez lényegesen több együttlétet és orgazmust vont magával. Egyes esetekben napi 4-5 ejakulációval. Problémám korábban sem volt, így ez sem jelentett gondot....
        Kedves Dr. úr! 80 éves apukámnak kb. 2 hónapja alhasi fájdalmai vannak. Több vizsgálat után urológushoz került, aki PSA vérvizsgálatot kért. Ennek elég magas lett az eredménye: 190. Mit jelent ez és milyen vizsgálatokra, kezelésekre kell...
        Tisztelt Doktornő ! Édesapám 84 éves , (kb 10 éve), azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a nehezített vizeletürítési panaszok. Ekkor történt a gyógyszer váltása is, és „D...rt”...
        A TUR nevű műtét után vagyok. Kérdésem, hogy kb mennyi idő kell , hogy a vizelési zavaraim megszünjenek? Megszünnek e valaha. Műtét ideje 2013 03 07
        Mint irtam prosztata tultengésem van,gyogyszeres kezelésre nem igazán reagál a szervezetem,mert nagyon gyorsan vissza termelődik a vizhajtóval eltávolitott folyadék.Kérdésem hogy a kétoldali orchidectomy(hereeltávolitás),mennyiben befolyásolja a...
        T. Dr Úr/Nő! A férjem éjszaka 3óránkén kimegy vizelni. Kérdésem, mennyire természetes ellenes? Nem fáj semmi, csak sűrűn vizel! Köszönöm
        Tisztelt Doktor! A párommal lassan egy éve vagyunk együtt.Kiváló a kapcsolatunk minden tekintetben.Minden tökéletesen működött mindaddig amíg munkahely váltásra nem került sor.Napi 15-16 órát dolgozik 3 napon keresztül majd 1 nap szabadnap...
        Tisztelt Webbeteg! 33 éves nő vagyok. Hosszabb ideje, kb 2 éve cseng a fülem. Tavaly voltam hallásvizsgálato, részleges halláskárosodást állapítottak meg, negatív lett a koponya CT-m. Kb. 1 éve egy bizonyos hosszabban fennálló stresszjelyzet...