• Műtét utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr ! Nagyon köszönöm a válaszát a prosztatamütéttel és az utáni állapot leírásával.Ha nem gond szeretnék még egy -egy kérdést feltenni a magam megnyugtatására.Előző levelemben megírtam hogy radikális laporoszkopos prosztata mütétem volt,most azt szeretném megkérdezni van e összefüggés a posztatamütét után mind a jobb mind a bal vállam elég fájdalmassan tudom mozgatni illetve szúró nyilalásokat érzek benne?A potenciával kapcsolatossan van e esélyem a gyogyulásra/ az orvos a jobb oldali izomköteget meghagyta a mütét során./és egy utosó de lényeges kérdés,ha a csont izótop nem mutatott áttétet.a szövettan amelyre most várok,lehet belőle következtetni  jó eredményre.Köszönettel  József 

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt József!

        Közvetlen összefüggés a prostata műtét és a vállfájdalom között nincs, a gépi lélegeztetés a műtét alatt (ez kifejezetten érvényes a laparoszkópos prostatectomiára) fokozottan igénybe veheti légzőrendszerét, ezen keresztül a mellkas izületeit is, átmeneti mellkasi, válltájéki fájdalmakról majdnem minden ilyen betegünk beszámol. Ezek a fájdalmak egy-két napon belül spontán eltűnnek.

        Amennyiben sikerült úgynevezett idegkímélő műtétet végrehajtani, van esély  a potenciál visszatérésére. Ennek esélyeit, lehetőségeit mindenképpen az operáló orvossal kell megbeszélnie.

        A csontscan vizsgálat lényeges (!!) eleme a prostata tumoros betegek stadializálásának, a végleges szövettan éppúgy. Ez utóbbi határozza meg a további kezelést, de ez szintén egy olyan fejezet amelyet kezelőorvosával kell megtárgyalnia.

         

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-03-01 21:27:03; Megválaszolva: 2010. március 01., 21:27

        Tudjon meg többet: prosztata
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési ingerek és most újabb műtét lesz a semmelweis egyetem urológiai klinikáján. A szerv már nem...
        Tisztelt Doktor úr! Közel négy hónapja volt prosztata műtétem. Nem a teljes prosztatát távolították el, csak amit a húgycsövön keresztül ki tudtak szedni. A szövettani eredmény negatív volt, nem daganat miatt távolították el, csak...
        Tisztelt Doktor úr! Az édesapámnál prosztata daganatot állapítottak meg biopszia eredménye alapján, amire a kezelő orvosa egyből műtétet javasolt azaz a prosztata teljes eltávolítását. Az lenne a kérdésem, hogy az eredmény alapján...
        Tisztelt Dr Úr, 2 éve fordultam urológushoz jobboldali herefájdalommal amely hoszabb ülés alkalmával erősödött. Más urológiai panaszom nincs (vizelés stb... rendben). Az ultrahangos vizsgálat alkalmával nem talált semmi elváltozást a...
        Radikális prosztata eltávolítás után a PSA érték 0.01 volt. Mivel a szövetvizsgálat (feltöltés)1mm szakaszon elengedte a festékanyagot regisztráltattam magam utókezelésre. A szakorvos aszt tanácsolta,ha emelkedik az PSA érték 0.5-re. A...
        2012-ben vették ki a prosztatám.2014-be kiújulás miatt sugárkezelést kaptam. Ezután 3 hónappal a PSA 0.047, később 0.052 volt.Lehet-e áttét az oka az emelkedésnek, (eddig nem volt.) Számíthatok-e arra, hogy újra kiújul, és ha igen, mik...
        A minap készült laborleletemben ezek az értékek szerepelnek: PSA/PROST.S.A 1.200 ng/ml F.P.S.A 0.100 NG/ml Kérdésem: Úgy tudom, hogy ha az fpsa aránya a psa-hoz 10 % alatt van, akkor nagy valószínűséggel fennáll a rosszindulatúság...