• Műtét utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr ! Nagyon köszönöm a válaszát a prosztatamütéttel és az utáni állapot leírásával.Ha nem gond szeretnék még egy -egy kérdést feltenni a magam megnyugtatására.Előző levelemben megírtam hogy radikális laporoszkopos prosztata mütétem volt,most azt szeretném megkérdezni van e összefüggés a posztatamütét után mind a jobb mind a bal vállam elég fájdalmassan tudom mozgatni illetve szúró nyilalásokat érzek benne?A potenciával kapcsolatossan van e esélyem a gyogyulásra/ az orvos a jobb oldali izomköteget meghagyta a mütét során./és egy utosó de lényeges kérdés,ha a csont izótop nem mutatott áttétet.a szövettan amelyre most várok,lehet belőle következtetni  jó eredményre.Köszönettel  József 

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt József!

        Közvetlen összefüggés a prostata műtét és a vállfájdalom között nincs, a gépi lélegeztetés a műtét alatt (ez kifejezetten érvényes a laparoszkópos prostatectomiára) fokozottan igénybe veheti légzőrendszerét, ezen keresztül a mellkas izületeit is, átmeneti mellkasi, válltájéki fájdalmakról majdnem minden ilyen betegünk beszámol. Ezek a fájdalmak egy-két napon belül spontán eltűnnek.

        Amennyiben sikerült úgynevezett idegkímélő műtétet végrehajtani, van esély  a potenciál visszatérésére. Ennek esélyeit, lehetőségeit mindenképpen az operáló orvossal kell megbeszélnie.

        A csontscan vizsgálat lényeges (!!) eleme a prostata tumoros betegek stadializálásának, a végleges szövettan éppúgy. Ez utóbbi határozza meg a további kezelést, de ez szintén egy olyan fejezet amelyet kezelőorvosával kell megtárgyalnia.

         

        Dr. Bodnár Edina
        Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-03-01 21:27:03; Megválaszolva: 2010. március 01., 21:27

        Tudjon meg többet: prosztata

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A TUR nevű műtét után vagyok. Kérdésem, hogy kb mennyi idő kell , hogy a vizelési zavaraim megszünjenek? Megszünnek e valaha. Műtét ideje 2013 03 07
        Mint irtam prosztata tultengésem van,gyogyszeres kezelésre nem igazán reagál a szervezetem,mert nagyon gyorsan vissza termelődik a vizhajtóval eltávolitott folyadék.Kérdésem hogy a kétoldali orchidectomy(hereeltávolitás),mennyiben befolyásolja a...
        T. Dr Úr/Nő! A férjem éjszaka 3óránkén kimegy vizelni. Kérdésem, mennyire természetes ellenes? Nem fáj semmi, csak sűrűn vizel! Köszönöm
        Tisztelt Doktor! A párommal lassan egy éve vagyunk együtt.Kiváló a kapcsolatunk minden tekintetben.Minden tökéletesen működött mindaddig amíg munkahely váltásra nem került sor.Napi 15-16 órát dolgozik 3 napon keresztül majd 1 nap szabadnap...
        Tisztelt Webbeteg! 33 éves nő vagyok. Hosszabb ideje, kb 2 éve cseng a fülem. Tavaly voltam hallásvizsgálato, részleges halláskárosodást állapítottak meg, negatív lett a koponya CT-m. Kb. 1 éve egy bizonyos hosszabban fennálló stresszjelyzet...
        Megszeretnem kerdezni vane olyan betegseg ,hogy ha valamit nem talal akkor mindig azt mondja ellopta ,mindig ugyanaz a szemely.Feledekeny foleg a rovidtavu memoriaval van baj ,sokszor ul magaban es mereng ,vagy ha beszelgetunk valamirol akkkor is latszik...
        Tisztelt Dr úr ( Nö ) A kérdésem a következö,2012.08.17.-én a Kaposvári Urológiaioszt.szakambulanciáján,álitoták fel az alábi diagnózist NBO; N400.Aszt szeretném tudni,hogy mire számithatok,ez már ki alakult rák vagy még csak a kezdeti...
        Nekem egy olyan problémám van, hogy egy pár hónapja vagyok együtt a barátommal, és nem mondta el, hogy prosztatitisz nevű betegséget állapítottak meg nála már egy éve lassan, csak a papírjaiból olvastam el titokban. Ez befolyásolja a nemi...
        Űdvözlöm! A párommal pár napja amikor szeretkeztünk és véres volt a spermája.Ez akkor fordult elő először.Volt urulógusnál aki antibiotikumot irt fel neki és egy rákszűrést is el kell majd a gyógyszer beszedése után végezni.Egy hónap...
        3 éve kezelnek. Két alklommal volt szövettani vizsgálat ami negativ lett. PSA jelenleg 5.37, arány 0.2o1. Előtte volt nagyobb PSA, általában 5 -6 között, elmult évben egyszer volt10 fölöt, szövettani vizsgálata negativ volt. Orvos által felirt...
        Tisztelt Doktornő/úr, Több mint egy éve jelentkezett a gyorsan jelentkező vizelési problémám, az utóbbi két hónapban pedig a gyakori vizelési probléma is hozzá jött. Egy hónapja orvosnál voltam, egy ujjal prosztata vizsgálatot csinált, és...
        Kedves Doktor Úr! Az után érdeklődnék, hogy prosztatamasszázs és masszázs között mennyi különbség van, ha orvos végzi vagy esetleg feleség, barátnő egy fenn álló idült gyulladás esetén? Az orvosi sokkal határozottabb, rövidebb, de az...
        Jó Napot! Apósomat prosztata meg nagyobbodás miatt húgyúton keresztül műtötték hirtelen vizelet elakadás miatt( 2012. 06 01-én) A terápiának megfelelő gyógyszeres kezelést használja(gyulladás csökkentőt és prosztata gyógyszert). Műtét...
        Kedves Doktor Úr! Édesapámnak 2002-ben rosszindulatú prosztatadaganata volt, prosztatáját és a helyi nyirokmirigyét eltávolították.A műtét után hormontablettákat szedett.A rendszeres felülvizsgálatok után 5 évvel gyógyultnak...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Prosztata gyulladást diagnosztizáltak nálam, kb. 1,5 hónapja. Kétszeri antibiotikum kúra után a bakterológiai lelet negatív lett, de még időnként vissza-vissza térő baloldali lágyéktáji kellemtlen tompa...
        Tisztelt Doktor Úr! Prosztata Biopsiat végeztek 2011 májusában 5.350 PSA érták után. Omic Tocana (remélem jól írtam a nevét?) gyógyszert szedtem kb 7 hónapig. Az idén májusban megint biopsian voltam 5,5 PSA értékkel. Gyógyszert azóta nem...
        Fél éve egy szűrés alkalmával 5,3 PSA szintet mutattak ki. Semmi konkrét panaszom nem volt. A későbbi kontroll vizsgálatnál már 6.2 volt. Ezután következett egy 6 hetes antibiotikum kúra 3 féle gyógyszerrel, mellette a Tamsudilt folyamatosan...
        Jó napot kívánok. Azzal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy Ön, milyen gyógygombát ajánl krónikus prosztatagyulladásra? A tüneteim: gyakori vizelés, égető érzés, végbélnél sütés, illetve az ízületek fájása.
        Tisztelt Doktor Úr! Lassan fél éve kezelnek krónikus prostatitisben és a gyógyszeres kezelés mellett alkalmaztak prosztatamasszázst is. Kellemesnek nem mondható, de használ, mert utána a tünetek és fájdalmak alább hagynak. A kérdésem az...
        1997-ben fordultam orvoshoz és állapítottak meg nálam jóindulatú prosztata nagyobbodást. Akkori tPSA4,43 fPSA0,44 A lent jelzett gyógyszert azóta rendszeresen szedem és a PSA eredményeim az évek alatt hol lentebb hol fentebb ugrottak. Most egy...