• Dr. Törő Bálint

        Szülész-nőgyógyász

        1213

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        1947-ben születtem Budapesten.



        1971-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán végeztem el egyetemi tanulmányaimat.



        Első munkahelyem az Országos Mentőszolgálat volt. Kivonuló mentőorvosként teljesítettem szolgálatot. Ezt követően vidéki kórházakban (Salgótarján Ajka) gyakornokoskodtam.



        1975-ben kerültem vissza Budapestre a Nyírő Gyula Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályára, ahol is 1976-ban a szülész-nőgyógyászati szakvizsga letétele után, szakorvosként dolgoztam tovább.



        Végigjártam a ranglétrá t- segédorvostól egészen a főorvosig. Kisvárosnyi újszülött születésénél segédkeztem és valamennyi műtéti fajtát, mely a szülészet-nőgyógyászat tárgykörébe tartozik, operáltam és asszisztáltam.



        1997-ben, mivel kórházamnak szüksége volt higiénikus szakemberre, letettem a közegészségügy-járványügy szakvizsgát és a kórház higiénikus főorvosaként dolgoztam tovább. A higiénikus munkám mellett, szülész-nőgyógyászati praxisomat sem adtam fel. Továbbra is aktív résztvevője voltam a szülészet-nőgyógyászati osztálynak.



        2002-ben a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központ-egészségügyi szakmenedzser oklevélét szereztem meg. Kórházamban kineveztek minőségügyi igazgatónak.



        Irányításom alatt a kórház kialakított egy akkreditált minőségügyi rendszert, mely mind a mai napig működik a kórházban.



        2003-ban az Országos Egészségbiztosító Pénztárhoz kértek fel különböző szakmapolitikai feladatok elvégzésére, főtanácsosi munkakörbe. Először a Biztosítás Fejlesztési Főosztályon, majd a Szakmai Ellenőrzési Főosztályon kaptam országos projekteket.



        2005-ben közigazgatási szakvizsgát tettem.



        2007-ben nyugdíjba vonultam.



        2 év pihenés és erőgyűjtés után, 2009-ben vállaltam el a Coral Szakorvosi Centrum megszervezését és vezetését, melyet mind a mai napig nagy odafigyeléssel, lelkesedéssel, és szeretettel végzek. A szervezési és irányítási munka mellett szívesen vállalom orvos-konzultánsként a hozzánk forduló betegek orvosi tanácsokkal való ellátását, betegségük megállapításának szervezését és gyógyulásuk menedzselését.

      • Hirdetések
      • legutóbbi válaszai
        Tisztelt Kérdező! Amennyiben a gumióvszer kilukadt és a sperma kifolyt sajnos előfordulhat nem kívánt terhesség. Üdv: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! Elvileg nem lehet terhes a párja. A hasmenés miatt létrejöhetett áttöréses vérzés. A menses jelentkezésétől kezdődően kezdje a továbbikban szabályosan s tablettát Amennyiben jelentkeznek terhességi tünetek, végezzenek el egy vizelet tesztet! Üdv: Dr. Töeő
        Tisztelt Kérdező! Nem tudok vállalkozni az Önök esetében az esélylatolgatásra. Valóban kicsi az esély a teherbe esésre, de jó lesz azért vigyázni!. Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! Lehetséges a két magzatburok esetében, hogy az egyik magzat elhalt, így annál a magzatnál csak a burok született meg. Üevözlettel Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! A PCOD rövidítés a policisztás ovarium szindrómát jelenti. Ez egy peteérési zavar, melyre jellemző a gyakori vérzés kimaradás. Kövesse orvosa tanácsait! Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! A cytológiai vizsgálat gyulladásra utaló jeleket mutatott ki.Rosszindulatu elváltozást nem találtak. Ez megfelel P2 eredménynek. Hogy ezt miért nem írták a leletre, azt nem tudom. Náluk az a szokás, hogy 6 és 12 hónap időtartam utánra írják a kontrollt. Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező ! A vérzészavart okozhatja a hasmenés. Szakítsa meg a tabletta szedését, majd tartson egy hét szünetet és annak letelte után kezdje el újra, mintha új hónapot kezdene! Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező ! Amennyiben az utasításnak megfelelően végezte el a tesztet, úgy nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ne mutassa ki a létrejött terhességet. Üdvözlettel: Dr Törő
        Tisztelt Kérdező Nem kell aggódnia a mellei fájdalma miatt. A sárgatest hormon túltermelése okozhatja, mely a változókori hormonális zavar velejárója. Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! Az Isoprinosine kezelést huzamosabb ideig nem szabad ellenőrzés nélkül folytatni. Mindenkép szükségesnek tartom, hogy lássa orvos. Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek alapján nem lehet megállapítani, hogy az emlő fájdalmat mi okozza. Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! Én is úgy gondolom, hogy aggodalomra semmi oka. Az elválasztó burok hiánya nem kóros, majd a későbbiek során a burok részleteket jobban lehet majd látni. Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! A petefészekben ilyenkor észlelhető ciszta szerű képlet nem kóros, a még nem felszívódott sárgatest nyoma. A lelet alapján nagy valószínűséggel fennáll a terhesség. Tekintettel a barnás folyásra pihenés és sűrübb ellenőrzés javasolt! Üdvözlettel: Dr. Törő Bálint
        Tisztelt Kérdező! Én a tájékoztatónak adok igazat. Várja ki a 12 hónapot! Üdvözlettel: Dr. Törő
        Tisztelt Kérdező! Valószínűleg a fájdalmas területen felhorzsolódott a nyálkahártya. Neogranormon kenőccsel kezelje és akkor javulni fog! Üdvözlettel: Dr. Törő