• Gerincfájdalmamra szeretnék tanácsot, sajnos a felírt meloxicam nem jelent segítséget

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010. dec. 08. : Utóbbi időben főleg lágyéktáji fájdalmai jelentkeztek, később dereka, majd jobb vállból karba sugárzó fájdalmai léptek fel. Nyak, vállmozgás kivehető. Egy-egy DIP izületben és mk. kézen az I PIP ízületben Heberden csomók. Háti kyphosis, lumb.lordosis fok. Lumb. gerinc kp. kötött. Lasseque neg. Csipőmozgás kivehető. RTG: Nyaki gerinc oldalirányú felvétel Háti –ágyéki gerinc átmenet, oldalirányú felvétel Lumbális gerinc, oldalirányú felvétel Lumbosacralis gerinc, oldalirányú felvétel A C. V-VI. csigolyák elülső-alsó peremén közepes fokú spondylosis van. A C. I. csigolyatest és a dens, valamint a C. II. csigolyatest között kis szögeltérés látható, a C. I. csigolya ívén lysis lehetősége is felmerül. A C. I. csigolyatest alatt ventrálisan egy kb. 5mm nagyságú meszesedés van. A C. I.-II. csigolya pontosabb megítélése miatt klinikumtól függően CT vizsgálat elvégzése javasolt. A lumbális IV-es csigolyatest néhány mm-rel ventral irányba helyezkedik el az alatta levő csigolyatestekhez képest. ( minimális fokú spondylolisthesis) Az S. I. szelvény lumbalisalt. A lumbális csigolyákon egyéb kóros elváltozás nem látszik. Dg.: Cervicobrachialgia l.d. M5310 Discop. cerv. et lumb. Spondylolysis susp. C. I. Spondylolysthesis L. IV. Vél.: Tartós nyaki fájdalmak, visszatérő fejfájások, valamint a rtg. felv-en észlelt elváltozások miatt nyaki CT vizsgálatra előjegyezve / 2011. január 14-én 10 óra/ lelettel kontroll. Tabl. Meloxan este 1, Tabl. Tramadolor 100 2X1/2 2011. jan. 17. Kontroll: Gerinc CT vizsgálata (min. 2 csigolya segment) A C. I-II. csigolyákról 2 mm-es rétegvastagságú szeleteket készítettünk. A dens középállású, a dens fejecskén körkörösen, ill. a környező lágyrészeken több, kisebb csontos felrakódás, ill. meszes képlet van. Az atlanto-axialis ízület magasságában a densben kb. 4mm-es, sclerotikus szegéllyel határolt degeneratios cysta van. Az atlanto-axialis izület normális tágasságú. A vizsgált területen egyéb kóros csontszerkezeti eltérés nem látszik.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincfájdalom témában

        Az eredmények alapján nekem úgy tűnik, hogy műtét egyenlőre nem jön szóba, de erről pontosabb véleményt egy idegsebész tudna mondani. Ha a meloxicam nem használt próbáljon meg erősebb nem szteroid gyulladáscsökkentőt és izomlazítót. Ha ezek sem használnak akkor infúziós kezelésekkel lehet segíteni panaszain.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. december 07., 14:55; Megválaszolva: 2011. december 09., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó