• Fekvő/pihenő testhelyzetben magas vérnyomás!! MITŐL?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr /hölgy!! Egy olyan problémám lenne hogy fekvés pihenés közben meg emelkedik a vérnyomásom. Pl. Mai nap egyik eredménye pihenés után nem aludtam csak feküdtem és olvastam 167/86 öt mértem. Majd miután feleltem kB 15 percig vártam és 120/70 mertem. Mitől van ez? ? Illetve a menstruáció befolyásolja a vérnyomást? Nagyon ingadozik minden hónapan azokon a bizonyos napokon. Gyógyszerek amiket szedek vérnyomásra: valsotens HTC 80mg reggel 1db Nebispes 5mg 1db reggel Valsotens 80mg 1 db este és ismét este egy Nebispes. Az elmúlt néhány évben 70 kilogrammot fogytam jelenleg is 75 kg vagyok 158 cm magas. Magas vernyosamom kislányom születése után alakult ki 3.5 éve akkor 220/120 volt. Ez császár metszés után jött elő terhesség alatt normális eredményeket mertem. Gyógyszer változtatás azóta nem történt. Válaszát előre is köszönöm!! Üdv Anita

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, a pontos vérnyomásmenet megállapítására 24 órás monitorozás javasolt (ABPM), a lelet birtokában lehet dönteni a szükséges gyógyszermódosításról. Gratulálok a fogyáshoz, a testsúly változás is mindig hatással van a vérnyomás értékekre. A menstruáció környéki hormonális változások valóban szintén hatással vannak a vérnyomás értékekre is. Önnek igaza van, a terápia átgondolása javasolt. Háziorvosi beutalóval területileg illetékes kardiológiai rendelés (esetleg ha van, hipertónia szakrendelés) felkeresése javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. január 29., 17:23; Megválaszolva: 2017. január 31., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: