• Mellkas rtg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr

        Voltam mellkas rtg.en tegnap,mert baba projekt előtt állunk, és a házi orvosom elküldött,hogy idén is legyen tüdőszűrős leletem, mivel a köv. szűrés időpontja lehet hogy már nem lenne jó. 

        Hogy ne kelljen a tüdőszűrő állomásra mennem, a rendelőn belül küldött el röntgenre, de kellett valami okot írni a beutalóra, hogy miért kéri. Ráírta a beutalóra, hogy 2 hete köhögök, lázam nincs,hallgatózással nem hall semmit.
         
        Persze semmi bajom nincs valójában!
         
        Meglett a rtg, és a köv. állt a papíron:
         
        a hilusok rajza bronchitisre utal, jól ívelt rekeszek, cor alaki,nagysági eltérés nélkül.
         
        diag. bronchitis
         
        A körzeti otvos közölte,hogy ez neg.lelet,biztos a radiológus csak azért írta rá a broch.t, mert ő köhögéssel küldött be.
         
        Kérdésem az lenne, hogy ha nincs bronchitisem,mert semmi tünetem nincs,se köhögés,se láz,se más, akkor mire utalhat ez a lelet még?
         

        Nem lennék ennyire ideges,csak épp baba előtt állok, és kicsit megijedtem, hogy tényleg van ott valami,csak a radiológus a beutalón álló tünetek (amik meg nem is léteznek,ugye..) miatt nem is gondolt másra...  

        nagyon köszönöm a válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasröntgen témában

        Tisztelet Kérdező!


        Legyen nyugodt, a hörghurut, vagy bronchitis az nem radiológiai diagnózis. Nem akarom a radiológus kollegát ezzel kritizálni, de ezt nem szokás odaírni, mert nincs értelme. Az ereket lehet látni a röntgenen és a hörgőket nem csak nagyon  megvastagodott állapotban, de ez feltétlenül tünetekkel járna. Sokszori és gyakori köhögés, köpetürítés éveken keresztül, nem egyszer, nem kétszer. Legyen nyugodt és készüljenek a babára. Sok sikert és nagyon sok boldogságot hozzá. A röntgen felől meg legyen teljesen nyugodt, nem jelent semmit, csak valószinű, ezzel akart válaszolni a háziorvosának.

         

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-03-01 20:57:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: