• TÜDŐ MÜTÉT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő A férjemnek 2 hónapja vették észre ,hogy egy 25x35 mm-es folt van a tüdején. A CT vélemény : A jobb alsó lebenyben látott elváltozás bronchoscopiája javasolt,elsősorban gyulladásos jellegü eltérésnek imponál. A cytologiai vélemény:az anyagban adenopapiláris carcinoma gyanuja merül fel A nehezen értékelhető sejtkép miatt ismételt szövettani mintavétel javasolt. Ez után PET CT -re küldték ,Vélemény: A jobb alsó lebenyi ismert eltérésben kimutatható FDG dúsítás. CT morfologiája alapján gyulladásos és malignus egyaránt lehet. Most 3 hét légzés javítás történik ,majd mütét ,eltávolítják a tüdőlebenyét.Minden izülete fáj nagyon gyengének érzi magát és fogyott is.Félünk, hogy nem lesz e késő ha, 3 hét múlva lesz a műtét.Mire számíthat a műtét után ? Számíthatunk ennél rosszabbra is ? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a tüdőműtét témában

        Kedves Kérdező! Mivel az elváltozás nem kiterjedt,de felmerül rosszindulatú folyamat gyanúja, a műtét mindenképpen szükséges, de néhány hét légzésjavító kezelés nem jelent kockázatot. Sokkal nagyobb probléma, ha a beteg légzése rossz, mert az veszélyezteti a műtét sikerét, és a felgyógyulást. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. augusztus 20., 20:23; Megválaszolva: 2017. augusztus 24., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: