• Fejfájás, szédülés, gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web-beteg! Már sokadjára fordulok Önökhöz, mindig kedvesek és készségesek voltak és bízom benne, most is a segítségemre lesznek. Évek óta tart a mizéria, elég fejfájós vagyok. Küldtek már ilyen-olyan vérvételtől elkezdve, szemészeten át, mindenhova és csak annyit sikerült megállapítani, hogy vashiányos vagyok. Mostanában különösen érzem, hogy nehezebben veszek levegőt, kisebb mozdulatok, mozdulatsorok után is olyan fáradtnak érzem magam, mintha kilométereket futottam volna. Abban az esetben, ha ágyban fekszem és felállok, nem feltétlen hirtelen, akkor is megszédülök. Sokszor fájnak az ízületeim, gyengének érzem magam. A szívverésem néha minden előzmény nélkül felgyorsul. Tudom, van rengeteg, durvább panaszokkal jelentkező páciensük, mégis nagyon hálás lennék, ha tudnának nekem érdemleges választ adni a tüneteimre. Esetleg egy helyet, létesítményt, ahol ezeknek a tüneteknek utána tudnék járni! Nagyon köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a szédülés, fáradékonyság témában

        Kedves Kérdező! Tünetei, panaszai amiket leír, valóban jellemzőek a vérszegénységre, amit a vashiány okozhat. Azt is tisztázni kellene azonban, hogy mi okozza az állandó vashiányt. Ez fiatal nőknél gyakran adódik a menstruációs vérveszteségből, ha az túlságosan bőséges, vagy gyakran vannak vérzések, de állhat a háttérben vasfelszívódási zavar, esetleg állandó vasvesztés, krónikus gyulladás miatti vasmegoszlási zavar, és még sok egyéb ok. Mindenképpen szüksége van kivizsgálásokra, mert ezek eredményétől függően lehet a leghatásosabb kezelést megtalálni. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 03., 14:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: