• Magas RBC és HGB érték 16 éves fiúnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiamnál RBC 5,6 ,a HGB 166 ,NEUT absz 0%, HDL koleszterin 1,28 , C reaktív fehérje 5,61 Édesapja hevehy lymphoid leukéyában halt meg 4 éve. A gyerekorvosunk szintén vérképző szervi betegségre gyanakszik... Aggódjak, vagy elfogadhatóak az értékek. Sportol, sokat teljesít , kemelkedően tehetséges a gyermekem. December óta viszont állandóan beteg -felsőlégúti fertőzésekkel, s az orra évek óta sokat vérzik.... Üdvözlettel! Mariann

        Dr. Molnár Anna válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! A vörösvérsejt szám, Hemoglobin, CRP, HDL-koleszterin értékek eltérés nélküliek. Ami "meglepő" adat, hogy a neutrofil százalék 0%(?)! A neutrofil limfociták, olyan fehérvérsejtek amelyekre szükség van a fertőzésekkel (főleg baktériumokkal) szembeni védekezésben. Emiatt immunológiai kivizsgálás feltétlen szükséges! Visszatérő orrvérzések miatt, vérnyomás mérés, valamint fül-orr-gégész szakorvos, hematológus felkeresése ajánlott!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. május 21., 16:55; Megválaszolva: 2011. május 24., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: