• Mélyvénás trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! 2009.május elején megműtöttek egy, jobb térd első keresztszalag szakadással.A műtét után LMWH terápiát kaptam (clexane) ,de 10 nappal később a lábam bedagadt és fájni kezdett.Megállapították hogy mélyvénás trombózis alakult ki a lábszáram és a comb felső harmada között.azóta Syncumar terápián vagyok. A kérdésem az volna hogy meddig kell szednem a vérhígítót és mi az optimális INR szint ilyenkor? 4 orvos, 4 féle szintet mondott jónak az 1.16-2.51 szintig .Jelen pillanatban a 2.51es szint van beállítva. Az érsebész vizsgálta szerint az erek a lábamban 80-90%-ban kinyíltak. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Váróczy László PhD válasza a trombózis témában

        Tisztelt Érdeklődő! Célszerű lenne egy genetikai vizsgálatsorozatot elvégezni Önnél, hogy van-e valamilyen veleszületett hajlama trombózisra. Ha az eredmények negatívak, 1 évvel a trombózis után már nem kell tovább Syncumart szednie. Az INR terápiáa tartománya egyébként 2 és 3 között van.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 13:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: