• Hemoglobin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő(Úr) !

        Évente többször járok vért adni és az utolsó két véradáskor felhívták a figyelmemet, hogy nagyon a határérték közelében van a vér hemoglobin szintem ahhoz hogy még vért adhassak (egyszer 164 egyszer pedig 167 volt ) Megkérdezték hogy iszom-e elég folyadékot , de ez nem lehet a probléma mert egy 6 évvel ezelőtti vesekő probléma óta nagyon sok folyadékot iszom (naponta 2.5-3 litert). Mit kellene tennem, hogy ez az érték alacsonyabb legyen ?

        Válaszát előre is köszönöm: Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a hemoglobin témában

        Kedves Érdeklődő!

        Férfiak esetében a hemoglobin normál koncentrációjának a felső értéke 170 g/l, így az Ön eredményei még normálisak. Dohányosoknál vagy idült légúti betegségben szenvedő betegeknél fordul elő leginkább, hogy a hemoglobinkoncentráció a normál érték feletti. Ha Ön esetleg dohányos, emiatt (is) érdemes lenne letenni a cigarettát, ha nem, akkor ne tulajdonítson ennek az eredménynek túl nagy jelentőséget.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010-04-30 19:28:46; Megválaszolva: 2010. április 30., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: