• vérkép eltérések: monocyta, haematocrit

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

          Azt szeretném kérdezni hogyha a vérkép eredménye magas monocyta és alacsony haematocrit szintet mutat, az mire utal? Valahol azt olvastam ez Preiffer-féle mirigylázra utal, igaz ez? Mi a teendő? A vérvétel története annyi, hogy a vas szintjét akartuk eredetileg ellenőrizni, vérképet csak rutinból csináltak, és az alábbi eredmények jöttek ki (23 éves férfinek) (Nem tudom hogy mennyiben releváns előzmény, de gombás betegséget kezeltünk előtte és immunerősítésre colostrumot is szedtünk):    FEHÉRVÉRSEJT                   8,340 G/L          4,000 - 9,000               -Neutrophil%                   54,900 %           50,000 - 70,000              -Lymphocyta%                   26,100 %           25,000 - 40,000              -Monocyta%                     12,200 %        *   0,000 - 8,000               -Eosinophil%                    4,300 %            0,000 - 5,000               -Basophil%                      0,700 %            0,000 - 1,000               -LUC%                            1,8 %              0,0 - 4,0                  --#Neutrophil                   4,580 G/l          1,800 - 6,300               --#Lymphocyta                   2,180 G/l          1,000 - 4,100               --#Monocyta                     1,020 G/l      *   0,000 - 0,700              --#Eosinophil                   0,360 G/l          0,000 - 0,400               --#Basophil                     0,060 G/L          0,000 - 0,100               --#LUC                            0,2 G/l            0,0 - 0,4                 --Megjegyzés          LUC:Nagy nemfestődő mononuclearis sejtek                 VÖRÖSVÉRSEJT                    5,290 T/L          4,500 - 5,900               HAEMOGLOBIN                   157,000 g/L        140,000 - 180,000             HAEMATOCRIT                     0,419 L/L      *   0,420 - 0,520               -MCV (Vvt-k átl.térf.)         79,300 fl       *  81,000 - 100,000             -MCH (Vvt.átl.Hb.tart.)        29,700 pg          26,000 - 34,000              -MCHC (Vvt.átl.Hb.konc.)      375,000 g/L      * 310,000 - 360,000             -RDW-CV (Vvt.térf.szór.)       12,400 %           11,000 - 16,000              THROMBOCYTA                   290,000 G/L        130,000 - 400,000             -MPV (Thr.átl.térf.)            9,700 fl           7,000 - 13,000             Vas                               17,7 umol/L        14,0 - 30,0     Transferrin                       2,32 g/L           2,00 - 4,00      Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a monocyta témában

        Kedves Kérdező!

        A vérképben lévő eltérések önmagukban nem, csak a klinikai tünetekkel együtt értékelhetőek. A Pfeiffer-féle mirigyláznak markáns klinikai tünetei vannak, nem merül ki laboreltérésben. A magasabb monocytaszám utalhat fertőzésre, illetve egyéb elváltozásokra, ezért a vizsgálatot elrendelő orvosnak indenképp mutassák meg a leletet, aki a klinikai tünetek függvényében értékeli, emellett kontroll vérvétel javasolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-16 21:48:37; Megválaszolva: 2009. december 16., 21:48

        Tudjon meg többet: monocyta

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztel Doktor úr/nő! Három éve diagnosztizáltak nálam hairy cell leukémiát.Akkor a csontvelőmben 80%-os volt a daganatsejtek aránya. 1 év Roferon A kúra után 1 év tünetmentesség. Mivel a vérképem megint leromlott, újra fél éves Roferon...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Kérésem az lenne, hogy tartósan alacsony FVS érték esetén mire kell gondolni? Esetemben tavasszal volt 2 laborvizsgálat, az elsőnél a fehérvérsejtszám 3,5-ös érték volt; ezen kívül, ahol eltérés volt: Hemoglobin:...
        Jó napot! Mit jelent az a mondat, hogy a beteg savója irreguláris antitestet tartalmaz, csak compatibilis vérrel transzfundálható? Vércsoportom A+. Ezt egy nagyon (1991.03.08.) régi orvosi papìromon találtam, de nem tudom a jelentését. Én...
        Üdvözlöm! 2014.05. hónapban egy rutin vérvétel során vashiányos anémiát állapítottak meg. (hemogl.70,hematokr.0,26,MCV 60,MCH 16,2, MCHC 270,Szérum Fe 1, transzferrin 7,2 , TVK 163,57, emellett kiderült, hogy pm alulműködésem is van....
        Tisztelt Hölgyem / Uram! Csontvelő mintát javasolt a hematológus orvosom, de mivel 17 hetes kismama vagyok, nem szeretnék ilyen komoly vizsgálatot végeztetni magamon. Nem tudják megmondani milyen betegségem van sajnos. Íme a legutóbbi leletem,...
        Üdvözlöm! A nőgyógyászom többek között haematológiai ambulanciára irányitott,thrombophylia kivizsgálás érdekében ahol:thrombophylia kivizsgálást,Leiden mut.,prothrombin gén mutáció,MTH FR,Anticardiolipin,lopus anticoag,antithrombin...
        Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy hónapokóta magas a thrombocyta számom. Márciusóta járok haematólogushoz. vért vettek a trombocyta számom ingandozik 550-590-620 mikor mennyi, de egyszer se volt az utóbbi időben...
        Üdvözlöm! Tegnap kaptam meg a leletemet a hematológiáról és krónikus lymphocytás leukémiát állapítottak meg. Csak két hónap múlva kell vissza mennem.Érdeklődnék hogy mit jelent ez a betegség és gyógyítható e vagy sem. Nagyon aggódom...
        Itp-s betegséget állapitottak meg nalam 3 honapja 27e volt az érték.medrolt kaptam ami nagyon gyorsan felvitte a trombocytaszamot de ahogy elhagytam leesett.pedig fokozatosan vettuk el.4mg al csokkentve 4 naponta.egy honapja 80volt megint medrol 32mg...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nagymamámnak 20 éve van magas vérnyomása, 1-2 éve szellemi állapota romlani kezdett, különösen az idén. ÓT: 6/10 MMT: 16/30. A CT felvétel a vártnál talán valamivel jobb lett, de megállapították a...
        87éves nagynéném érvédő gyógyszert szed (Detralex 500mg)napi 3X1-t. Ennek a gyógyszernek a bevonata vörös vas-oxidot, és sárga vas-oxidot tartalmaz. Szeretnénk tudni, hogy helyes-e ennek a gyógyszernek a szedése, ha vérében magas a...
        Tisztelt Doktornő! Missed ab utáni genetikai vizsgálatom eredményei: FV (506Arg--Gln) heterozigóta Fll g.20210G A normál MTHFR (226Ala--Val) heterozigóta A genetikus az MTHFR-re folsav szedését javasolta, a Leiden miatt hematológust kellene...
        Tisztelt Doktor Nő/úr! A mai nap folyamán, pici, gombostűfejnél is kisebb piros bevérzéseket észleltem a vállamnál és a dekoltázsomon. A testemet átvizsgálva a combomon és az alkaromon is találtam egyet-kettőt, ezek alig észrevehetőek....
        T. Dr.úr/nő A vérképemről érdeklődnék.Magas a süllyedésem, és aggaszt a microcytosis értékem is. Háziorvosom nem mondott rá semmit, csak hogy a vasraktár üres + Vashiányos anémiát említette. Szülés óta (2 éve) is szedek vasat és...
        Kedves Hölgyem/Uram! Sajnos a családunkban a nagynéném rákos megbetegedésben szenved, a testvérei közül vérvizsgálat alapján édesapámat (61 éves) találták a csontvelő átültetés szempontjából alkalmas donornak még 2014 januárjában....
        Tisztelt Doktornő/úr! A következő kérdésem lenne, 2010-ben kihordtam és megszültem problémamentesen a kisfiamat. (még 2010-ben kiderült hashimoto-s pajzsmirigyalulműködésem van, szedek rá gyógyszert) 2011 végén kezdtünk újra...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3,5-4 hónapja tartó hőemelkedésem okának kiderítésével kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. A hőemelkedésem jelentkezése előtt volt egy végbélrepedésem (a sebészeten nem tapasztaltak elváltozást, mégis...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy ideje meg volt nagyobbodva az egyik nyaki nyirokcsomóm (kb.6-7 cm, ami a napokban már kisebb lett. Ez nem volt fájdalmas, arra gondoltam, hogy talán a begyulladt fogamtól lehet. Most, hogy ez elkezdett lelappadni...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Hónapok óta fennálló hőemelkedések miatt vizsgálnak (max 37,4 de ez is csak délután van, reggel meg estefelé már 37 alatt van) és időnként előforduló (heti egyszer-kétszer) éjszakai izzadás miatt. Voltam már...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A férjem vérképe alapján vérszegény, keresik az okát. Eddig volt mellkas röntgenen, hasi és kismedence ultrahangon, hematológián, gyomor- és vastagbél tükrözésen, urológián: minden lelet negatív. A háziorvos...