• Vérkép elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Egy lelettel kapcsolatosan szeretném kikérni a véleményét!CML-es beteg vagyok,a lelet pedig a testvéremé.Nagyon aggódom,hogy esetleg neki is hematológiai gondja lehet.(Férfi,23 éves) Hasmenés miatt gasztroenterológiai kivizsgáláson vett részt,széklettenyésztés,vastagbéltükrözés negatív,viszont a vérképében van néhány "elcsúszás".Tüdőgyógyászati vizsgálaton polyglobulia miatt vizsgálták ki,ott is mindent rendben találtak,így hematológus szakorvos véleményére lenne szükségünk.Egyébként azóta teljesen jól van,hasmenése elmúlt.Ön szerint ezek az eltérések (HGB,MCHC,Monocyta,Összbilirubin) még "beleférnek" a normál tartományba,vagy esetleg valami betegség áll a háttérben? FVS:5,8 Vörösvértest szám:6,0 Hemoglobin:181 Hematokrit:48,6 Trombocita:201 MCV:81 MCH:30,1 MCHC:372 RDW:12,7 HDW:31,6 MPV:8,6 Absz. neutrophil:2,8 Absz: lymphocyta:2,1 Absz monocyta:0,6 Absz eosinophil:0,1 Absz basophil:0,0 Absz LUC:0,2 Neutrophil%:47,6 Lymphocyta%:36,9 Monocyta%:10,1 Eosinophil%:2,0 Basophil%:0,8 LUC%:2,6 Vérsejtsüllyedés:1 Se összbilirubin:26,2 Se direkt bilirubin:4,0 Nagyon szépen köszönöm!Melinda

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a polyglobulia témában

        Kedves Melinda! A polyglobulia kivizsgálás nem tudom mit takarhatott, de kellene hogy legyen oka. Ilyen hemoglonóbin érték nincsen csak úgy. Ha nem volt oka, vagy JAK2 visgálat (vérvétel), ami kizárná hemtaológia betegséget, akkor feltétlen menjenek el hematológushoz. Én elmennék, inkább feleslegesen. De talán nem szükségtelen ilyen hgb értékkel. (Dohányosokban is lehet magasabb, de ki kell zárni hematológiai betegséget, ha a tdüklinikán nem volt ok).


        Kérdés: 2017. július 01., 17:38; Megválaszolva: 2017. július 01., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: